Junalla Helsingistä Kuopioon

Nopea yhteys Kuopioon

Helsingin ja Kuopion välinen etäisyys on 336 kilometriä. Nopeimmillaan matka-aika Helsingin päärautatieasemalta Kuopion juna-asemalle on vain noin neljä tuntia.

Edullisimmillaan kertalippu maksaa vain 14,60 euroa – varaa paikkasi ajoissa!

5 syytä valita juna matkalle Helsingistä Kuopioon

  1. Juna on nopea ja turvallinen tapa matkustaa. Matka Helsingistä Kuopioon kestää vain noin 4 tuntia, eikä junassa tarvitse välittää ruuhkaisista autoteistä tai vaihtelevista ajokeleistä.
  2. Matkalla Helsingistä Kuopioon voit käyttää matka-ajan tehokkaasti työskentelyyn tai ottaa itsellesi hetken omaa aikaa esimerkiksi hyvän kirjan parissa. Tämän lisäksi ehdit vaikka poiketa ravintolavaunuun, samalla jalkoja vetreyttäen.
  3. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen kertalippu. Matkustat Helsingistä Kuopioon reilulla kahdellakymmenellä eurolla.
  4. Juna jättää kätevästi keskelle kaupunkia. Kuopion juna-aseman yhteydessä on kätevästi myös vilkas linja-autoasema, josta on hyvät jatkoyhteydet.
  5. Juna on ekologinen vaihtoehto Helsinki–Kuopio-reitille, sillä se on muita kulkuneuvoja ympäristöystävällisempi tapa matkustaa.

Tervetuloa Kuopioon!

Kuopion suojeltu asemarakennus on helppo tunnistaa etuoven ulkonevasta katoksesta ja vaaleasta väristä. Kaksikerroksinen asemarakennus on Suomessa harvinainen. Kun katselet ympärillesi asemalaiturilta, voit nähdä myös Kuopion maamerkin, Puijon tornin.

Tiesitkö?

Kuopion asemarakennus valmistui vuonna 1934, jolloin juna-asema siirrettiin alkuperäiseltä paikaltaan lähemmäs toria. Alkuperäinen asema oli rakennettu sataman lähistölle 1889, kun rautatieyhteys tuli kaupunkiin. Matkustajaliikenteen kannalta se sijaitsi kuitenkin hankalassa paikassa; päästäkseen keskustaan johtavalle alikäytävälle, matkustajat joutuivat kävelemään radan vartta yli puoli kilometriä.

Etenkin kauniina kesäpäivänä Kuopiossa kannattaa poiketa Kuopion torilla. Tämä ”mualiman napa” on yksi Suomen vilkkaimmista toreista ja sijaitsee vain vajaan puolen kilometrin päässä juna-asemasta. Torin ympäristössä on useita kahviloita ja kauppakeskuksia. Torikojuista löydät tietysti kuuluisat kalakukot ja paistetut muikut.