Junalla Helsingistä Hämeen­lin­naan

Nopea yhteys Hämeenlinnaan

Helsingin ja Hämeenlinnan välinen etäisyys on 108 kilometriä. Juna on nopea tapa matkustaa Hämeenlinnaan: junamatka kestää nopeimmillaan vain tunnin. Junia kulkee Hämeenlinnaan useita kymmeniä päivässä ja pääset perille sekä kaukojunilla että D- ja R-lähijunilla.

Lippu Hämeenlinnaan maksaa edullisimmillaan vain 4,30 €. Mitä aiemmin ostat lipun, sitä varmemmin saat sen edullisimpaan hintaan.

Juna on vihrein valinta Helsinki–Hämeenlinna-reitille

Juna on ehdottomasti ympäristöystävällisin vaihtoehto Hämeenlinnaan matkustamiseen. Auton hiilidioksidipäästöt ovat lähes 50-kertaiset junaan verrattuna, kun matkustat Helsingistä Hämeenlinnaan.

Work on the train

Make your everyday commute more comfortable and choose the train. There's a wide range of ticket types to choose from and ancillary services to increase your comfort and make your trip even more enjoyable.

Have a look at options

5 syytä matkustaa junalla Helsingistä Hämeenlinnaan

  1. Junalla matkustat nopeasti ja vaivattomasti Helsingistä Hämeenlinnaan. Jos kahvihammasta kolottaa, voit pistäytyä ravintolavaunussa – eikä kahvitaukoa varten tarvitse pysähtyä!
  2. Matka-aika on sinun aikaasi. Voit hyödyntää sen työskentelyyn tai rentoutua vaikka hyvän kirjan parissa.
  3. Junamatka on edullinen. Muista varata liput ajoissa, niin saat ne edullisimpaan hintaan.
  4. Unohda liikenneruuhkassa istuminen tai huonon ajokelin murehtiminen. Junalla matkustat aina turvallisesti ja mukavasti.
  5. Juna on ympäristöystävällinen valinta. Hiilidioksidipäästöt junamatkasta Hämeenlinnaan ovat jopa 50 pienemmät kuin vastaavan automatkan.

Tiesitkö?

Helsinki–Hämeenlinna on Suomen vanhin junareitti. Sitä on liikennöity jo vuodesta 1862. Höyryveturit on tosin korvattu modernimmalla kalustolla, ja nykyään rataosuudella liikennöi sekä kauko- että lähijunia.

Ihastu Hämeenlinnaan

Hämeenlinnassa yhdistyvät vanhan kaupungin nähtävyydet ja Hämeen järviylängön upeat luontomaisemat. Voit aistia keskiaikaista tunnelmaa Hämeen linnassa ja nauttia kaupungin museotarjonnasta, tai suunnata Aulangon luonnonpuistoon, jossa voit ihastella ympäröiviä maisemia näkötornista.