Aktuellt

Fjärr­tåg­tra­fi­ken fortsätter nästan som normalt

Vi meddelade förra veckan att sportlovets tågtrafik återupptas nästan som normalt, men enstaka inställda avgångar kan fortfarande förekomma. Vi fortsätter att ställa in enskilda avgångar under de kommande veckorna tills reparationerna av materielen har slutförts.

Reparationerna av materielen beror på en banskada som uppstod förra veckan, vilket har lett till att alla underhålls- och reparationsarbeten på materielen inte har kunnat utföras enligt normal tidtabell.

Information om inställda tågturer eller tågturer ersatta med bussar finns på sidan Tågtrafiken nu. Kunder för vilka vi hittar en ersättande tågtur får en ny platsbiljett för den ersättande tågturen via e-post eller appen. De kunder vars tåg har ersatts med en buss kan resa med den ursprungliga tågbiljetten på den ersättande bussen.

Om du vill avboka din resa kan du ansöka om ersättning för den oanvända biljetten med ersättningsformuläret. Om dessa alternativ inte är möjliga, vänligen kontakta vår kundservice.

vr.fi, Öppnas i en ny flik och i VR Matkalla-appen är det inte möjligt att köpa en biljett till ett tåg märkt med texten ”Ej tillgängligt”. Tåget kan vara slutsålt eller inställt. Du kan kontrollera de inställda tågturerna på sidan Tågtrafiken nu.

Vi förlänger giltighetstiden för säsongs- och seriebiljetter med 21 dagar för kunder vars säsongs- eller multibiljett har varit giltig den 22.2.2024 och vars avgångs- eller destinationsstation är Tesoma, Nokia, Karkku, Vammala, Kumo, Harjavalta eller Björneborg.

Följande rutter ersätts med bussar:

Tammerfors-Björneborg

Vasa-Seinäjoki

Enskilda inställda avgångar påverkar till exempel följande rutter:

Helsingfors-Kuppis

Tammerfors-Åbo

Helsingfors-Kuopio

Uppdaterad på torsdag 22.2.2024: Information om förlängning av giltighetstiden för säsongs- och seriebiljetter mellan Tammerfors och Björneborg.

Mer aktuellt

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan 24.6–28.7 – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi höjer priserna på biljetterna till närtåg

Vi höjer priserna på enkel-, serie- och periodbiljetter för närtrafiken (linjerna D, G, H, M, O, R, T och Z) den 3 juni. Priset på en enkelbiljet…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar på tågturer

Vi minskar på ytterligare tågturer från 15.3.2021 på grund av svag efterfrågan.…

Läs artikeln