Aktuellt

Vi inställer alla dagtåg inom fjärr- och närtrafiken på grund av den politiska strejken 14.12

Vi är tvungna att inställa alla dagtåg inom fjärr- och närtrafiken torsdagen den 14 december kl. 0:00–23:59 på grund av den politiska strejken. Nattågen påverkas inte av strejken utan körs som normalt.

Automatisk ersättning för enkelbiljetter 

Vi återbetalar priset på enkelbiljetter till fjärr- och närtrafiken som inställts på grund av strejken till kunderna automatiskt inom ungefär en vecka via det betalningssätt som användes för att betala för biljetten. 

Dessutom kompenserar vi kunder för seriebiljetternas platsbokning och förlänger giltighetstiden för fjärr- och närtrafikens periodbiljetter med strejkdagen. Även giltighetstiden för seriebiljetter kunden köpt som inloggad kommer att förlängas med en dag. Inga åtgärder krävs från biljettinnehavarna. 

Om tågbiljetterna har köpts i pappersform utan inloggning, till exempel i en biljettautomat eller en R-kiosk, är det inte möjligt att få återbetalning automatiskt. I dessa fall kan du ansöka om ersättning för biljetterna, Öppnas i en ny flik

Om utresan för en tur-och-retur-biljett infaller på torsdagen kan du ansöka om ersättning för den oanvända returresan med hjälp av ersättningsblanketten, Öppnas i en ny flik

Vi strävar efter normal trafik på fredag 

Vi strävar efter att driva så normal trafik som möjligt på fredagen enligt tidtabeller. Efter strejkens slut kan tågtrafiken fortfarande vara föremål för enskilda ändringar på grund av undantagsarrangemangen som krävs för att starta upp trafiken.  

Du kan kontrollera läget för din tågtur inom fjärrtrafiken i resesökningen på vr.fi, Öppnas i en ny flik. För andra undantag hittar du den bästa informationen på sidan Tågtrafiken nu på vr.fi, Öppnas i en ny flik

Mer aktuellt

Aktuellt

På sidan ”På spåret” samlar vi all aktuell information om tågtrafiken

Vår trafikinformation på vr.fi har ändrat form. Sidan ”Tågtrafiken nu” har ersatts av en ny helhet av trafikinformation, där vi informerar våra k…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi återställer tågturer mellan Björneborg och Tammerfors från och med onsdagen den 28 februari

Alla tågturer mellan Björneborg och Tammerfors har ersatts av busstransporter sedan onsdagen den 14 februari på grund av underhålls- och reparati…

Läs artikeln

Aktuellt

Fjärrtågtrafiken fortsätter nästan som normalt

Vi meddelade förra veckan att sportlovets tågtrafik återupptas nästan som normalt, men enstaka inställda avgångar kan fortfarande förekomma. Vi f…

Läs artikeln