Gå till innehållet
Aktuellt

VR förbereder sig för en eventuell strejk inom järnvägssektorn från och med den 20 Mars

Lokförarnas förbud mot övertid och förbud mot byte av skift kan medföra ändringar eller inställda tågresor för VR: s kunder från och med den 1 mars. Strejkvarningen som riktar sig till järnvägssektorn skulle, om den genomförs, stoppa tågtrafiken från och med den 20 mars. Strejken har ännu inte bekräftats, och passagerarna behöver i detta skede inte omboka sina tågbiljetter.

Nyheten uppdaterad 14.3.2023 Järnvägsunionen (RAU) har meddelat om förbud mot övertid och byte av skift för lokförare från och med den 1 mars, vilket kan leda till inställda eller försenade tågförbindelser i fjärrtrafiken samt i pendeltågs- och godstågstrafiken. Dessutom har RAU utfärdat strejkvarningen som, om de genomförs, kan stoppa tågtrafiken från och med den 20 Mars.

”Förhandlingarna fortsätter mellan Arbetsgivarna för servicebranscherna PALTA rf och RAU. Vi hoppas naturligtvis att en lösning kan hittas innan en eventuell strejk inleds, eftersom strejken skulle inverka på många passagerares vardag och semesterplaner samt godstrafiken, säger Laura Ansaharju, personalchef på VR.

Förbud mot övertid och byte av skift från och med den 1 mars

Vi kommer att göra vårt bästa för att köra alla tågturer som vanligt eller ersätta alla inställda fjärrtåg med busstrafik. Det är dock möjligt att vi blir tvungna att ställa in tågturer och att alternativa transporter inte kan ordnas. Om din tågtur ställs in kan du ansöka om ersättning för tågbiljetterna på webbplatsen www.vr.fi/sv/ansok-om-ersattning, Öppnas i en ny flik.

Möjlig strejk från och med den 20 mars

I händelse av strejk blir vi tyvärr tvungna att ställa in alla fjärr- och närtåg. Också godstrafikens tåg kommer då att ställas in, med några få undantag. Om strejken blir av informerar vi dig om möjligheten att ändra eller avboka dina biljetter.

Vi följer med utvecklingen av situationen och instruerar våra kunder när situationen klarnar. Aktuell information om avvikelser från tågtrafiken kan kontrolleras i realtid på webbplatsen www.vr.fi/sv/tagtrafiken-nu, Öppnas i en ny flik.

Mer aktuellt

InterCity-juna Helsingin päärautatieasemalla.

Aktuellt

Fjärr- och nattågen för vintern 2022-23 till salu på tors den 11.8. kl. 10.00

Fjärrtrafikens dag- och nattåg för perioden 11.12.2022 – 25.3.23 kommer till salu på torsdagen den 11.8. kl. 10.00. biljetter för pendeltåg släpp...

Läs artikeln
Allegro-juna

Aktuellt

Allegro-trafiken upphör på måndag

På söndagen den 27.3. trafikeras endast morgonturen från Helsingfors till St.Petersbug, och eftermiddagens avgång kl 15.57 är inställd. Båda avgå...

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.2021

De senaste coronarestriktionerna har minskat tågresandet ytterligare. Därför minskar vi tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.20...

Läs artikeln