Gå till innehållet
Aktuellt

Vi övergår från munskyddstvång till munskyddsrekommendation på alla tåg mån den 25 oktober

I och med att samhället öppnas och restriktioner avvecklas har vi beslutat att övergå från munskyddstvång till munskyddsrekommendation på alla VR:s fjärrtåg och närtåg (D, G, M, R, T och Z) från och med i dag, den 25 oktober 2021. Vi rekommenderar fortfarande att du använder munskydd under resan.

Munskyddstvånget som har gällt på VR:s tåg sedan mars 2021 slopas den 25 oktober 2021. I och med ändringen kan passagerarna själv bestämma om de vill använda munskydd eller inte när de reser med tåg. VR rekommenderar dock fortfarande att man använder munskydd under resan. Personalen som arbetar på tågen kommer att fortsätta att använda munskydd även under munskyddsrekommendationsperioden. Munskyddstvånget kommer även att med fördröjning tas bort från VR:s resevillkor.

När munskyddstvånget tar slut kommer även munskyddstvånget i Ekstra-klass och det munskydd som ingår i biljettpriset att tas ur bruk. Biljetter för Ekstra-klass innehåller dock fortfarande en tom intilliggande plats. Du kan också få egen lugn och plats för resande på fjärrtåg genom att boka en kupé för 2–6 personer eller en tom intilliggande plats.

Munskyddstvånget slopas samtidigt i både VR:s och HRT:s tåg.

Mer aktuellt

Aktuellt

Vi lägger ut fler nattåg till försäljning 28.11. kl. 10

Nattågen på senvåren, sommaren och början av hösten läggs ut till försäljning imorgon, tis. 28.11. kl. 10. Försäljningsperioden är 15.4.2024–27.1...

Läs artikeln

Aktuellt

Serviceställena på Helsingfors och Tammerfors stationer avstår från kontanter

Serviceställena på Helsingfors och Tammerfors stationer avstår från kontanter under under sommaren. Efter ändringen kan tågbiljetter endast betal...

Läs artikeln

Aktuellt

Tågtrafiken mellan Finland och Ryssland startar den 12 december 2021

Tågtrafiken mellan Finland och Ryssland, som har haft ett uppehåll sedan våren 2020, startar igen. Ryssland undertecknade en förordning om öppnan...

Läs artikeln