Gå till innehållet
Aktuellt

Vi övergår från munskyddstvång till munskyddsrekommendation på alla tåg mån den 25 oktober

I och med att samhället öppnas och restriktioner avvecklas har vi beslutat att övergå från munskyddstvång till munskyddsrekommendation på alla VR:s fjärrtåg och närtåg (D, G, M, R, T och Z) från och med i dag, den 25 oktober 2021. Vi rekommenderar fortfarande att du använder munskydd under resan.

Munskyddstvånget som har gällt på VR:s tåg sedan mars 2021 slopas den 25 oktober 2021. I och med ändringen kan passagerarna själv bestämma om de vill använda munskydd eller inte när de reser med tåg. VR rekommenderar dock fortfarande att man använder munskydd under resan. Personalen som arbetar på tågen kommer att fortsätta att använda munskydd även under munskyddsrekommendationsperioden. Munskyddstvånget kommer även att med fördröjning tas bort från VR:s resevillkor.

När munskyddstvånget tar slut kommer även munskyddstvånget i Ekstra-klass och det munskydd som ingår i biljettpriset att tas ur bruk. Biljetter för Ekstra-klass innehåller dock fortfarande en tom intilliggande plats. Du kan också få egen lugn och plats för resande på fjärrtåg genom att boka en kupé för 2–6 personer eller en tom intilliggande plats.

Munskyddstvånget slopas samtidigt i både VR:s och HRT:s tåg.

Mer aktuellt

InterCity-juna Helsingin päärautatieasemalla.

Aktuellt

Fjärr- och nattågen för vintern 2022-23 till salu på tors den 11.8. kl. 10.00

Fjärrtrafikens dag- och nattåg för perioden 11.12.2022 – 25.3.23 kommer till salu på torsdagen den 11.8. kl. 10.00. biljetter för pendeltåg släpp...

Läs artikeln
Allegro-juna

Aktuellt

Allegro-trafiken upphör på måndag

På söndagen den 27.3. trafikeras endast morgonturen från Helsingfors till St.Petersbug, och eftermiddagens avgång kl 15.57 är inställd. Båda avgå...

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.2021

De senaste coronarestriktionerna har minskat tågresandet ytterligare. Därför minskar vi tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.20...

Läs artikeln