Aktuellt

Fjärrtågens pas­sa­ge­rar­ka­pa­ci­tet i Egentliga Finland halveras från och med den 25.3

Köpta tågbiljetter behöver inte avbokas eller ändras.

Enlig Transport- och kommunikationsverket Traficoms beslut begränsar vi det största tillåtna passagerarantalet till hälften inom Egentliga Finland under den 25.3–23.4.2021. Den nya linjedragningen inverkar inte på köpta tågresor och kunderna behöver inte avboka eller ändra sina tågbiljetter.

Begränsningarna införs direkt i nätbutiken så att biljetter över den tillåtna mängden inte ska säljas. Begränsningarna gäller inte kupéer som alltid reserveras för eget bruk eller för eget sällskap. Till den registrerade kapaciteten hör också ståplatserna vilket innebär att fjärrtrafikens dagtåg också i fortsättningen kan ha mer än hälften av sittplatserna vid användning.

Biljetter kan fortfarande köpas för tågresor inom Egentliga Finland då det för tillfället finns mycket plats på fjärrtågen. Vi gör allt vi kan för att resandet på våra tåg skall varamöjligast säkert.

Mer aktuellt

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan 24.6–28.7 – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi höjer priserna på biljetterna till närtåg

Vi höjer priserna på enkel-, serie- och periodbiljetter för närtrafiken (linjerna D, G, H, M, O, R, T och Z) den 3 juni. Priset på en enkelbiljet…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar på tågturer

Vi minskar på ytterligare tågturer från 15.3.2021 på grund av svag efterfrågan.…

Läs artikeln