Gå till innehållet
Aktuellt

Förändringar i Ekstra-klassen från och med 26.10

Vi svarar på ert önskemål om ett glesare och säkrare tågresande. I framtiden ingår ett tomt säte bredvid sittplatsen och munskydd i Ekstra-klassens biljett.

Vi svarar på ert önskemål om ett glesare och säkrare tågresande. Från och med måndagen den 26.10 ingår ett tomt säte bredvid sittplatsen och munskydd i Ekstra-klassens biljett.

Tågets konduktör delar ut munskydd till alla resenärer inom Ekstra-klassen. Egna munskydd får förstås användas.

Dessutom halverar vi passagerarantalet i Ekstra-klassen och försäkrar rymligare utrymmen genom att stoppa försäljningen av platserna vid gången. På detta vis får du mera utrymme eftersom platsen bredvid dig alltid är tom. Det är tillåtet att byta plats inom samma vagn ifall man ska sätta sig bredvid sin reskompis.

Enligt vår färska kundenkät* upplever nästan hälften (48 %) av kunderna att användning av munskydd är nödvändigt för att skapa en känsla av säkerhet. Över hälften av respondenterna (54 %) är också oroade över medpassagerarnas användning av skyddsutrustning.

VR:s egen kundservice- och tågpersonal använder munskydd under turerna.Vi rekommenderar att man också använder munskydd i fjärrtrafikens Eko-klass och i närtågen.

* VR: s kundundersökning, cirka 1800 respondenter. Undersökningen genomfördes online 24-28 september 2020.

Mer aktuellt

InterCity-juna Helsingin päärautatieasemalla.

Aktuellt

Fjärr- och nattågen för vintern 2022-23 till salu på tors den 11.8. kl. 10.00

Fjärrtrafikens dag- och nattåg för perioden 11.12.2022 – 25.3.23 kommer till salu på torsdagen den 11.8. kl. 10.00. biljetter för pendeltåg släpp...

Läs artikeln
Allegro-juna

Aktuellt

Allegro-trafiken upphör på måndag

På söndagen den 27.3. trafikeras endast morgonturen från Helsingfors till St.Petersbug, och eftermiddagens avgång kl 15.57 är inställd. Båda avgå...

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.2021

De senaste coronarestriktionerna har minskat tågresandet ytterligare. Därför minskar vi tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.20...

Läs artikeln