Aktuellt

Banarbetet på kustbanan drar ut på tiden

Förseningar på 10–25 minuter för fjärrtåg, morgonens och eftermiddagens snabba tågturer trafikeras inte tillfälligtvis.

Banarbetet på kustbanan som görs på uppdrag av Trafikledsverket fortsätter längre än förväntat, vilket påverkar fjärrtågtrafiken mellan Helsingfors och Åbo. På grund av hastighetsbegränsningarna som beror på banarbetet blir fjärrtågen ibland 10–25 minuter försenade. Dessutom trafikeras morgonens och eftermiddagens snabba tågturer mellan Helsingfors och Åbo inte tills vidare. Närtågstrafiken fortsätter som vanligt. 

På kustbanan mellan Helsingfors och Åbo görs banarbete på uppdrag av Trafikledsverket, och på grund av detta är det inte möjligt att köra normal hastighet på banan. Eftersom hastighetsbegränsningarna varar längre än förväntat bör kunderna vara beredda på förseningar på 10–25 minuter för fjärrtågen mellan Helsingfors och Åbo.

Dessutom kommer morgonens och eftermiddagens snabba tågturer mellan Helsingfors och Åbo tillfälligtvis inte att trafikeras. Genom att ställa in turer på förhand kan vi minimera banarbetets inverkan på trafiken samt trygga smidigheten av anslutningsförbindelser. Två snabba tågturer, som utöver Helsingfors och Åbo endast stannar i Böle och Kuppis, har trafikerat på vardagar: Från Åbo till Helsingfors kl. 07:05 och från Helsingfors till Åbo kl. 16:06 (S 975 och S 976).

Vi försöker komma i kontakt med alla kunder som har köpt biljett mellan Helsingfors och Åbo eller till mellanstationerna för de kommande veckorna. Kunderna kan också ta direkt kontakt med vår kundservice om möjliga ombokningar: tfn 0800 166 88 (mån.–fre. kl. 5–22, avgiftsfritt).

Mer aktuellt

Aktuellt

Barnarbete påverkar tågtrafiken under våren och sommaren

Trafikledsverket utför banarbeten på flera banavsnitt under sommaren. De största trafikpåverkningarna kommer att vara på kustbanan: vi ersätter a…

Läs artikeln

Aktuellt

Fjärrtågtrafiken fortsätter nästan som normalt

Vi meddelade förra veckan att sportlovets tågtrafik återupptas nästan som normalt, men enstaka inställda avgångar kan fortfarande förekomma. Vi f…

Läs artikeln

Aktuellt

Sommarens banarbeten påverkar tågtrafiken

Banarbeten kan orsaka ändringar i tidtabellerna eller bussersättningar på tågrutter. Du hittar de aktuella tidtabellerna i resesökningen.…

Läs artikeln