Gå till innehållet
Aktuellt

Banarbetet på kustbanan drar ut på tiden

Förseningar på 10–25 minuter för fjärrtåg, morgonens och eftermiddagens snabba tågturer trafikeras inte tillfälligtvis.

Banarbetet på kustbanan som görs på uppdrag av Trafikledsverket fortsätter längre än förväntat, vilket påverkar fjärrtågtrafiken mellan Helsingfors och Åbo. På grund av hastighetsbegränsningarna som beror på banarbetet blir fjärrtågen ibland 10–25 minuter försenade. Dessutom trafikeras morgonens och eftermiddagens snabba tågturer mellan Helsingfors och Åbo inte tills vidare. Närtågstrafiken fortsätter som vanligt. 

På kustbanan mellan Helsingfors och Åbo görs banarbete på uppdrag av Trafikledsverket, och på grund av detta är det inte möjligt att köra normal hastighet på banan. Eftersom hastighetsbegränsningarna varar längre än förväntat bör kunderna vara beredda på förseningar på 10–25 minuter för fjärrtågen mellan Helsingfors och Åbo.

Dessutom kommer morgonens och eftermiddagens snabba tågturer mellan Helsingfors och Åbo tillfälligtvis inte att trafikeras. Genom att ställa in turer på förhand kan vi minimera banarbetets inverkan på trafiken samt trygga smidigheten av anslutningsförbindelser. Två snabba tågturer, som utöver Helsingfors och Åbo endast stannar i Böle och Kuppis, har trafikerat på vardagar: Från Åbo till Helsingfors kl. 07:05 och från Helsingfors till Åbo kl. 16:06 (S 975 och S 976).

Vi försöker komma i kontakt med alla kunder som har köpt biljett mellan Helsingfors och Åbo eller till mellanstationerna för de kommande veckorna. Kunderna kan också ta direkt kontakt med vår kundservice om möjliga ombokningar: tfn 0800 166 88 (mån.–fre. kl. 5–22, avgiftsfritt).

Mer aktuellt

InterCity-juna Helsingin päärautatieasemalla.

Aktuellt

Fjärr- och nattågen för vintern 2022-23 till salu på tors den 11.8. kl. 10.00

Fjärrtrafikens dag- och nattåg för perioden 11.12.2022 – 25.3.23 kommer till salu på torsdagen den 11.8. kl. 10.00. biljetter för pendeltåg släpp...

Läs artikeln
Allegro-juna

Aktuellt

Allegro-trafiken upphör på måndag

På söndagen den 27.3. trafikeras endast morgonturen från Helsingfors till St.Petersbug, och eftermiddagens avgång kl 15.57 är inställd. Båda avgå...

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.2021

De senaste coronarestriktionerna har minskat tågresandet ytterligare. Därför minskar vi tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.20...

Läs artikeln