Aktuellt

Banarbetet på kustbanan drar ut på tiden

Förseningar på 10–25 minuter för fjärrtåg, morgonens och eftermiddagens snabba tågturer trafikeras inte tillfälligtvis.

Banarbetet på kustbanan som görs på uppdrag av Trafikledsverket fortsätter längre än förväntat, vilket påverkar fjärrtågtrafiken mellan Helsingfors och Åbo. På grund av hastighetsbegränsningarna som beror på banarbetet blir fjärrtågen ibland 10–25 minuter försenade. Dessutom trafikeras morgonens och eftermiddagens snabba tågturer mellan Helsingfors och Åbo inte tills vidare. Närtågstrafiken fortsätter som vanligt. 

På kustbanan mellan Helsingfors och Åbo görs banarbete på uppdrag av Trafikledsverket, och på grund av detta är det inte möjligt att köra normal hastighet på banan. Eftersom hastighetsbegränsningarna varar längre än förväntat bör kunderna vara beredda på förseningar på 10–25 minuter för fjärrtågen mellan Helsingfors och Åbo.

Dessutom kommer morgonens och eftermiddagens snabba tågturer mellan Helsingfors och Åbo tillfälligtvis inte att trafikeras. Genom att ställa in turer på förhand kan vi minimera banarbetets inverkan på trafiken samt trygga smidigheten av anslutningsförbindelser. Två snabba tågturer, som utöver Helsingfors och Åbo endast stannar i Böle och Kuppis, har trafikerat på vardagar: Från Åbo till Helsingfors kl. 07:05 och från Helsingfors till Åbo kl. 16:06 (S 975 och S 976).

Vi försöker komma i kontakt med alla kunder som har köpt biljett mellan Helsingfors och Åbo eller till mellanstationerna för de kommande veckorna. Kunderna kan också ta direkt kontakt med vår kundservice om möjliga ombokningar: tfn 0800 166 88 (mån.–fre. kl. 5–22, avgiftsfritt).

Mer aktuellt

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan 24.6–28.7 – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi höjer priserna på biljetterna till närtåg

Vi höjer priserna på enkel-, serie- och periodbiljetter för närtrafiken (linjerna D, G, H, M, O, R, T och Z) den 3 juni. Priset på en enkelbiljet…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar på tågturer

Vi minskar på ytterligare tågturer från 15.3.2021 på grund av svag efterfrågan.…

Läs artikeln