Junalla Tampereelta Hämeen­lin­naan

Nopea yhteys Hämeenlinnaan

Tampereen ja Hämeenlinnan välinen etäisyys on 80 kilometriä ja junamatka Tampereelta Hämeenlinnaan taittuu nopeimmillaan alle tunnissa. Arkisin vuoroja liikennöidään varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

Lipun hinta Hämeenlinnaan on edullisimmillaan vain 3,20 €. Kun ostat lippusi ajoissa, nautit varmimmin edullisista hinnoista.

Juna on vihrein valinta Tampere–Hämeenlinna-reitille

Juna on ympäristöystävällisin valinta Tampere–Hämeenlinna-välille. Junamatkan hiilidioksidipäästöt ovat lähes 50 kertaa pienemmät kuin samanpituisen automatkan.

Work on the train

Make your everyday commute more comfortable and choose the train. There's a wide range of ticket types to choose from and ancillary services to increase your comfort and make your trip even more enjoyable.

Have a look at options

5 syytä matkustaa junalla Tampereelta Hämeenlinnaan

  1. Juna on helppo ja nopea tapa matkustaa. Matka Hämeenlinnaan taittuu nopeimmillaan alle tunnissa.
  2. Matka-aika junassa on sinun omaa aikaasi. Voit työskennellä matkan aikana tai rentoutua vaikkapa mukaansatempaavan äänikirjan parissa.
  3. Juna on edullinen vaihtoehto, kun matkustat Tampereelta Hämeenlinnaan. Kun varaat matkasi hyvissä ajoin, saat lipun edullisimpaan hintaan.
  4. Liikenneruuhkat ja huono ajokeli eivät haittaa junan kyydissä. Junalla on turvallista ja mukavaa matkustaa.
  5. Valitsemalla junan säästät ympäristöä. Junan hiilidioksidipäästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin esimerkiksi auton tai bussin.

Tiesitkö?

Junat ovat kulkeneet Tampereelta Hämeenlinnaan jo vuodesta 1876, ja kyseessä onkin yksi Suomen vanhimmista rautatieosuuksista. Höyryveturit on tosin sittemmin korvattu modernimmalla kalustolla, ja nykyään rataosuudella liikennöi sekä kauko- että lähijunia.

Tervetuloa Hämeenlinnaan!

Hämeenlinnassa yhdistyvät sekä historiallisen kaupungin kiehtovat nähtävyydet että Hämeen järviylängön upeat luontomaisemat. Voit tutustua kaupungin historiaan aistimalla keskiaikaista tunnelmaa Hämeen linnassa. Luonnon ystävät ihastuvat varmasti Aulangon luonnonpuistoon, jonka näkötornista voi tarkastella ympäröiviä järvimaisemia.