Vaasan kaupunki

Junalla Helsingistä Vaasaan

Nopea yhteys Vaasaan

Helsingin ja Vaasan välinen etäisyys on reippaat 400 kilometriä. Junalla matka taittuu jopa alle neljässä tunnissa. Helsingistä Vaasaan lähtee joka päivä useita junia, joista voit valita aikatauluusi sopivimman.

Lippu maksaa edullisimmillaan vain 13,90 €. Mitä aiemmin varaat paikkasi, sitä varmemmin nappaat itsellesi edullisen kertalipun.

5 syytä matkustaa junalla Helsingistä Vaasaan

  1. Juna on nopea. Matka Helsingistä Vaasaan kestää alle 4 tuntia, vaikka etäisyyttä on yli 400 kilometriä. Kahvitauotkaan eivät hidasta matkantekoa, sillä voit nauttia kahvit tai vaikka lasin kuohuvaa ravintolavaunussa.
  2. Voit hyödyntää matka-ajan tehokkaasti työskentelyyn tai nauttia siitä ettei mitään tarvitse tehdä. Junamatka on omaa aikaasi, jonka voit käyttää niin kuin haluat.
  3. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen kertalippu. Matkustat Helsingistä Vaasaan reilulla kahdellakymmenellä eurolla.
  4. Junalla matkustaessa voit unohtaa liikenneruuhkat ja vaihtelevat ajokelit. Matkusta Vaasaan mukavasti ja turvallisesti junalla.
  5. Juna on selvästi ympäristöystävällisin valinta taittaa matka Helsingistä Vaasaan.

Tiesitkö?

Vaasan rata on vuonna 2011 sähköistetty rautatie, joka yhdistää Vaasan Seinäjokeen ja Seinäjoen kautta Suomen päärataan. Radalla kulkevat Helsingin ja Vaasan väliset kaukojunat. Sähköistyksen myötä radalla ajetaan myös Pendolino-junilla.

Ainutlaatuinen luontokohde

Suomen ainoa Unescon luonnonperintökohde löytyy Vaasan kupeesta, Merenkurkun saaristosta. Merenkurkku on Pohjanlahden kapein osa Vaasan ja Uumajan kaupunkien välissä, leveydeltään se on noin 70–80 kilometriä. Merenkurkun saaristo muodostaa ainutlaatuisen paikan kokea ja ymmärtää viimeisen jääkauden aiheuttamaa maankohoamista. Merenkurkun saaristossa on uniikkeja luontokohteita ja vaellusreittejä.