Junalla Helsingistä Mikkeliin

Nopea yhteys Mikkeliin

Helsingin ja Mikkelin välinen etäisyys on noin 230 kilometriä. Junamatka taittuu nopeimmillaan noin 2,5 tunnissa. Helsingistä Mikkeliin lähtee joka päivä useita junavuoroja.

Edullisimmillaan kertalippu maksaa vain 10,80 euroa – varaa paikkasi ajoissa!

5 syytä valita juna matkalle Helsingistä Mikkeliin

  1. Juna on nopea. Matka Helsingistä Mikkeliin kestää vain reilut kaksi ja puoli tuntia. Kahvitauotkaan eivät hidasta matkantekoa, sillä voit nauttia kahvit tai vaikka lasin kuohuvaa ravintolavaunussa.
  2. Voit hyödyntää matka-ajan tehokkaasti työskentelyyn tai nauttia omasta ajasta. Työskentele, kuuntele äänikirjaa tai täytä vaikka sanaristikoita. Junamatka on omaa aikaasi, jonka voit käyttää niin kuin haluat.
  3. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen kertalippu.
  4. Juna jättää kätevästi keskelle kaupunkia. Mikkelin juna-aseman vieressä on Matkakeskus, josta lähtee runsaasti jatkoyhteyksiä.
  5. Juna on ylivoimaisesti ekologisin vaihtoehto Helsinki–Mikkeli-reitille.

Tervetuloa Mikkeliin!

Mikkeli on vilkas savolaiskaupunki. Rautatieasemalta poikkeat nopeasti torille nauttimaan kahvit ja paikallisia herkkuja. Voit myös kiivetä Naisvuorelle ihastelemaan järvimaisemaa ja näkymiä pitkälle kaupungin yli.

Tutustu Mannerheimin salonki­vaunuun

Mikkelin juna-asema on 1800-luvun loppupuolelta. Vaaleansininen asemarakennus edustaa uusrenessanssia.

Asemarakennuksen vierestä voit bongata Mannerheimin salonkivaunun. Mannerheim käytti vaunua vuosina 1939–1946. Vaunuun pääsee tutustumaan kerran vuodessa, 4. kesäkuuta, joka on Puolustusvoimain lippujuhla sekä Mannerheimin syntymäpäivä.