Junalla Helsingistä Jyväs­kylään

Nopea yhteys Jyväskylään

Helsingin ja Jyväskylän välinen etäisyys on 270 kilometriä. Junalla matka taittuu nopeimmillaan vain vähän reilussa 3 tunnissa. Helsingistä Jyväskylään kulkee joka arkipäivä useita junavuoroja.

Kertalippu maksaa alk. 8,9 €. Muista varata paikkasi ajoissa!

Juna on vihrein valinta Helsinki-Jyväskylä-reitille

Matka Helsingistä Jyväskylään taittuu junalla ilmastoviisaasti. Bussin ja henkilöauton päästöt samalle matkalle ovat moninkertaiset.

5 syytä valita juna matkalle Helsingistä Jyväskylään

  1. Matka junalla Helsingistä Jyväskylään kestää vain vähän reilut 3 tuntia. Matkan aikana pysähdystaukoja ei tarvita, sillä voit jaloitella ja ruokailla junassa. Ravintolavaunusta löydät monipuolisen valikoiman syötävää ja juotavaa päivän jokaiseen hetkeen.
  2. Junamatkalla voit rentoutua esimerkiksi kirjan parissa tai käyttää ajan tehokkaasti töiden tekoon, niin että voit unohtaa ne perille päästyäsi.
  3. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen lippu. Matkustat Helsingistä Jyväskylään reilulla kymmenellä eurolla.
  4. Juna jättää kätevästi keskelle kaupunkia. Jyväskylän juna-aseman yhteydessä on matkakeskus, josta on hyvät jatkoyhteydet.
  5. Junalla matkustat pienillä päästöillä. Juna on ylivoimaisesti ekologisin vaihtoehto Helsinki–Jyväskylä-reitille.

Tervetuloa Jyväskylään!

Jyväskylän asema liitettiin Suomen rataverkkoon jo 1897. Historian havinaa voi aistia Jyväskylän raiteilla sijaitsevalla Seppälänkankaan sivuradalla, jossa kaikki liikenne tapahtuu tätä nykyä pelkästään radan kunnosapito- ja museokalustolla.

Tiesitkö?

Jyväskyläläisistä jopa viidennes on opiskelijoita. Jyväskylä on vilkas opiskelijakaupunki, josta löytyy paljon kiinnostavaa tekemistä ja nähtävää. Kaupunkia on pidetty sivistyksen ja kulttuurin keskuksena, minkä ansiosta se on saanut lempinimen Suomen Ateena.