Aktuellt

Noin puolet kau­koju­nis­ta kulkee ke­ski­vi­ik­ko­na 14.2. – kaikki yöjunat ajetaan

Huomenna ajetaan noin puolet keskiviikon normaalista liikenteestä ja yöjunat ja kiskobussit ajetaan normaalisti. Osa junista perutaan ja osa korvataan linja-autoilla. Oman junan tilanteen voi tarkistaa Junaliikenne nyt -sivulta.

VR perui turvallisuussyistä kaukoliikenteen junat koko Suomesta tiistailta. Syynä tähän oli veturien ja vaunujen pyörissä havaitut ratavaurion aiheuttamat lovet. Väylävirasto tarkasti yli 700 km rataa, ja junakaluston pyöriin lovia aiheuttanut kohta on paikannettu Lahden ja Kouvolan välillä Mankala-Niinimäki-rataosalle. Ratavaurio on nyt korjattu ja rata on turvallinen ajaa.

Ratavaurio on vahingoittanut laajasti VR:n junakalustoa. Yli 70 % VR:n junakalustosta on kulkenut vaurioituneella radalla.  Liikennettä käynnistetään sitä mukaa, kun kaluston tarkastukset on saatu tehtyä ja olemme varmoja kunkin veturin ja vaunun liikennekelpoisuudesta. Turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää.  

Huomenna ajetaan noin puolet keskiviikon normaalista liikenteestä, ja yöjunat ja kiskobussit ajetaan normaalisti. Osa junista perutaan ja osa tullaan korvaamaan linja-autoilla.  Peruutukset koskevat myös osaa lähiliikenteen vuoroista, koska ratavaurio paikallistettiin lähiliikenteen alueelle. Oman junan tilanteen voi tarkistaa -sivulta, josta ohjataan seuraaviin tarjolla oleviin lähtöihin tai busseihin, joihin käy alkuperäinen matkalippu.

Jos matkustaja haluaa kuitenkin muuttaa matkansa eri ajankohtaan, kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua viimeistään ennen alkuperäistä junan lähtöaikaa. Jos asiakas haluaa perua matkansa, käyttämättön lipun hinnan voi hakea takaisin korvauslomakkeella.

Pidennämme kaukoliikenteen kausilippujen sekä sarjalippujen voimassaoloaikaa yhdellä päivällä. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimenpiteitä.

Korvauskäytäntö 13.2. perutuista junista

Tässä poikkeustilanteessa, jossa jouduimme turvallisuussyistä sulkemaan koko liikenteen hyvin nopeasti, voit hakea korvausta erotuksesta VR:ltä, jos muutit 13.2. päivän lippusi ja uusi matka on hinnaltaan korkeampi.

"Pahoittelemme tilanteesta matkustajille aiheutunutta haittaa – kyse on nyt ollut liikenneturvallisuudesta.  Teemme kaikkemme, jotta junakalustomme saadaan viipymättä tarkastettua ja liikenneturvallisuus varmistettua. Lisäämme vuoroja sitä mukaa kun junakalustoa vapautuu liikennöintitarkastuksesta – ja arvioimme, että lähiliikenne saadaan normalisoitua torstain aikana ja tähtäämme siihen, että perjantain hiihtolomaliikenne sujuu mahdollisimman normaalisti", sanoo Piia Tyynilä, VR:n kaukoliikennejohtaja.

Mer aktuellt

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan 24.6–28.7 – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi höjer priserna på biljetterna till närtåg

Vi höjer priserna på enkel-, serie- och periodbiljetter för närtrafiken (linjerna D, G, H, M, O, R, T och Z) den 3 juni. Priset på en enkelbiljet…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar på tågturer

Vi minskar på ytterligare tågturer från 15.3.2021 på grund av svag efterfrågan.…

Läs artikeln