Aktuellt

Spårskador orsakar inställda lång­di­stans­re­sor tisdagen den 13 februari

Av säkerhetsskäl och på rekommendation av Traficom ställs fjärrtågstrafiken in på tisdagen 13.2. HRT:s och VR:s lokaltrafik körs som normalt.

Av säkerhetsskäl är vi tvungna att ställa in tågturer inom fjärrtrafiken tisdag 13.2 på grund av skador på banan. Skadorna upptäcktes måndag 12.2 och de lokaliseras för närvarande tillsammans med Trafikledsverket. HRT:s (A-, E-, I-, K-, L-, P-, U- och Y-tåg) och VR:s närtrafik (R-, G-, Z-, O-, M-, H-, T- och D-tåg) körs som normalt – problemet har avgränsats till utanför detta område.

Måndag 12.2 upptäcktes skåror orsakade av skador på banan i hjulen på tågmateriel som ägs av både VR och andra. Inspektionen av bannätet och VR:s materiel inleddes omedelbart, men måndagens strejkdag har orsakat betydande fördröjningar i att utreda situationen. Av säkerhetsskäl måste vi ställa in fjärrtågtrafiken på tisdag för att säkerställa materielens och banans skick. HRT:s och VR:s närtrafik körs normalt, godstrafiken kan färdas i lägre hastigheter.

VR ersätter köpta biljetter automatiskt

Vi återbetalar automatiskt priset på enkelbiljetter för fjärrtrafiken till kunderna inom ungefär en vecka. Dessutom kompenserar vi kunder för seriebiljetternas platsbokning och förlänger giltighetstiden för periodbiljetter och seriebiljetter inom fjärrtrafiken med en dag. Inga åtgärder krävs från biljettinnehavarna.

Det är inte möjligt att göra en automatisk återbetalning för biljetter som köpts för nattåg. För biljetter köpta på nattåg ansöka om ersättning för biljetterna, Öppnas i en ny flik.

Om tågbiljetterna har köpts i pappersform utan inloggning, till exempel i en biljettautomat eller en R-kiosk, är det inte möjligt att få återbetalning automatiskt. I dessa fall kan du ansöka om ersättning för biljetterna, Öppnas i en ny flik.

– Vi beklagar för olägenheterna som orsakas passagerarna på grund av avbokningar i fjärrtrafiken – detta beslut har fattats av säkerhetsskäl. Vi arbetar oavbrutet tillsammans med Trafikledsverket för att lokalisera felet och starta trafiken på ett säkert sätt så snart som möjligt, säger fjärrtrafikchef Piia Tyynilä.

Vi informerar om återhämtningen av trafiken så snart som möjligt under tisdag 13.2.

Mer aktuellt

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan 24.6–28.7 – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi höjer priserna på biljetterna till närtåg

Vi höjer priserna på enkel-, serie- och periodbiljetter för närtrafiken (linjerna D, G, H, M, O, R, T och Z) den 3 juni. Priset på en enkelbiljet…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar på tågturer

Vi minskar på ytterligare tågturer från 15.3.2021 på grund av svag efterfrågan.…

Läs artikeln