Aktuellt

Pre­sen­ta­tio­nen av be­tal­nings­sätt har ändrats

I och med den nya konsumentskyddslagen har vi gjort ändringar i listan över betalsätt på webbplatsen vr.fi och i VR Matkalla-appen.

Konsumentskyddslagen trädde i kraft den 1 oktober 2023 och ålägger att kreditmöjligheten presenteras sist i listan över betalsätt och att de övriga betalsätten presenteras före kreditmöjligheten. Detta innebär att nätbanken listas i vr.fi först vid betalsätten, följt av betalkort.

I VR Matkalla-appen kan du först se betalsätten för pendelförmånen, sedan nätbanken, kreditkortet, MobilePay och Siirto.

Dessutom kommer betalsättet som kunden senast använde inte längre att sparas som standard. Du kan dock spara ett standardbetalsätt i VR Matkalla-appen under Profil -> Köp -> Betalningssätt. På så sätt sparar du dina favoritbetalsätt. Standardbetalsättet kan också sparas redan i kassan.

Förhoppningsvis kommer reformen att göra det enklare att köpa tågbiljetter!

Mer aktuellt

Aktuellt

Ställde vi in ditt tåg 12–13.2.2024?

Du kan ansöka om ersättning ifall bytet av resans tidpunkt orsakade dig extra kostnader.…

Läs artikeln

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan 24/6–28/7 – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln

Aktuellt

Smidigt med tåg till sommarens evenemang – vi erbjuder sommarresenärer extra turer och tematåg

Med tåg kan du enkelt ta dig till många sommarevenemang under Finlands härliga sommar. Vi ökar antalet tågturer och lägger till tematåg med progr…

Läs artikeln