Aktuellt

Co­ro­na­pas­set tas i bruk i re­stau­rang­vag­nar­na

VR tar coronapasset i bruk i alla restaurangvagnar söndagen den 28 november.

Koronapassi käyttöön ravintolavaunuissa

På grund av det förvärrade epidemiläget och myndigheternas nya riktlinjer tas coronapasset i bruk i fjärrtågens restaurangvagnar söndagen den 28 november. Man kan stiga på tåget utan coronapass, precis som tidigare. Kunder som besöker restaurangvagnen måste visa upp sitt coronapass, men du kan beställa produkter från restaurangvagnen till din egen plats utan coronapass.

Coronapasset kontrolleras vid restaurangvagnens kassa för kunder över 16 år. Coronapasset tas i bruk tills vidare. Tågpersonalen kontrollerar coronapasset med en mobil enhet, som är försedd med den applikation för avläsning av coronapass som godkänts av Institutet för hälsa och välfärd. Coronapassavläsaren samlar inte in och lagrar inte passets uppgifter.

Coronapasset behöver inte visas på de tågturer som i stället för restaurangvagn har försäljning via försäljningsvagn. Från försäljningsvagnarna kan man köpa alla produkter förutom alkohol.

Tåget har varit ett tryggt transportmedel även under coronatiden. VR fortsätter med de säkerhetsåtgärder som tagits i bruk, såsom effektiviserad städning och erbjudande av handdesinfektionsmedel. I mån av möjlighet trafikerar vi alltid med vagnar där det är gott om plats. På våra tåg gäller också en stark munskyddsrekommendation, och tågpersonalen använder alltid munskydd.

Bekanta dig med restaurangvagnens utbud

Mer aktuellt

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan 24.6–28.7 – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi höjer priserna på biljetterna till närtåg

Vi höjer priserna på enkel-, serie- och periodbiljetter för närtrafiken (linjerna D, G, H, M, O, R, T och Z) den 3 juni. Priset på en enkelbiljet…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar på tågturer

Vi minskar på ytterligare tågturer från 15.3.2021 på grund av svag efterfrågan.…

Läs artikeln