Aktuellt

Vi minskar tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.2021

De senaste coronarestriktionerna har minskat tågresandet ytterligare. Därför minskar vi tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.2021. När efterfrågan ökar återför vi turer snabbt, till och med inom en arbetsdag. Minskningarna gäller inte nattågstrafiken, rälsbusstrafiken och Södra Finlands tätortstrafik.

Tågturer ställs in huvudsakligen mellan måndag och torsdag. De inställda tågturerna syns på vr.fi, i VR Matkalla-appen och i biljettautomater som stängda turer som man inte kan köpa biljetter till.

Flest tågturer i fjärrtrafiken ställs in mellan Helsingfors och Tammerfors. I och med förändringen har utbudet på förbindelsesträckan cirka två timmars mellanrum om morgnarna och kvällarna från måndag till torsdag. Närtågen ersätter delvis minskningarna på förbindelsesträckan.

Näst flest turer ställs in mellan Tammerfors och Seinäjoki. Minskningar görs också mellan Helsingfors och Vasa, och i och med förändringen har utbudet som längst sex timmars mellanrum i båda riktningar. Även tågturer mellan Helsingfors och Åbo samt Helsingfors och Kouvola ställs in.

Du hittar alltid tidtabellerna för din förbindelsesträcka tillförlitligt i resesökningen.

Mer aktuellt

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan 24.6–28.7 – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi höjer priserna på biljetterna till närtåg

Vi höjer priserna på enkel-, serie- och periodbiljetter för närtrafiken (linjerna D, G, H, M, O, R, T och Z) den 3 juni. Priset på en enkelbiljet…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar på tågturer

Vi minskar på ytterligare tågturer från 15.3.2021 på grund av svag efterfrågan.…

Läs artikeln