Aktuellt

Vi minskar tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.2021

De senaste coronarestriktionerna har minskat tågresandet ytterligare. Därför minskar vi tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.2021. När efterfrågan ökar återför vi turer snabbt, till och med inom en arbetsdag. Minskningarna gäller inte nattågstrafiken, rälsbusstrafiken och Södra Finlands tätortstrafik.

Tågturer ställs in huvudsakligen mellan måndag och torsdag. De inställda tågturerna syns på vr.fi, i VR Matkalla-appen och i biljettautomater som stängda turer som man inte kan köpa biljetter till.

Flest tågturer i fjärrtrafiken ställs in mellan Helsingfors och Tammerfors. I och med förändringen har utbudet på förbindelsesträckan cirka två timmars mellanrum om morgnarna och kvällarna från måndag till torsdag. Närtågen ersätter delvis minskningarna på förbindelsesträckan.

Näst flest turer ställs in mellan Tammerfors och Seinäjoki. Minskningar görs också mellan Helsingfors och Vasa, och i och med förändringen har utbudet som längst sex timmars mellanrum i båda riktningar. Även tågturer mellan Helsingfors och Åbo samt Helsingfors och Kouvola ställs in.

Du hittar alltid tidtabellerna för din förbindelsesträcka tillförlitligt i resesökningen.

Mer aktuellt

Aktuellt

Fjärr­tra­fi­kens dagtåg för sensommaren och början av hösten till salu på 25.4

Fjärrtrafikens dagtåg för perioden 29.7–15.9.2024 kommer till salu på 25.4 kl. 10.00.…

Läs artikeln

Aktuellt

Banarbete påverkar tågtrafiken under våren och sommaren

Trafikledsverket utför banarbeten på flera banavsnitt under sommaren. De största trafikpåverkningarna kommer att vara på kustbanan: vi ersätter a…

Läs artikeln

Aktuellt

Sommarens banarbeten påverkar tågtrafiken

Banarbeten kan orsaka ändringar i tidtabellerna eller bussersättningar på tågrutter. Du hittar de aktuella tidtabellerna i resesökningen.…

Läs artikeln