Junalla Vaasasta Helsinkiin

Nopea yhteys Helsinkiin

Juna on nopea ja edullinen tapa matkustaa Vaasasta Helsinkiin. Pääset perille parhaimmillaan alle neljässä tunnissa. Matkalla ehdit työskennellä, levätä tai katsella vaikka suosikkisarjaasi.

Lippu Vaasasta Helsinkiin maksaa edullisimmillaan vain 13,90 €. Muista varata paikkasi ajoissa!

Osta junalippu Vaasasta Helsinkiin

Lägg till

5 syytä matkustaa Vaasasta Helsinkiin junalla

  1. Junalla pääsee nopeasti ja vaivattomasti perille. Matka Vaasasta Helsinkiin kestää nopeimmillaan alle 4 tuntia, vaikka etäisyyttä on yli 400 kilometriä. Kahvitauotkaan eivät hidasta matkantekoa, sillä voit nauttia kahvit tai vaikka lasin kuohuvaa ravintolavaunussa. 
  2. Voit hyödyntää matka-ajan tehokkaasti työskentelyyn tai nauttia omasta ajasta ilman sen kummempia suunnitelmia. Junamatkan voi viettää esimerkiksi maisemia ihaillen, kirjaa lueskellen tai internetissä surffaillen. Ota junassa itsellesi hetki omaa aikaa.
  3. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen kertalippu. Matkustat Vaasasta Helsinkiin reilulla kahdellakymmenellä eurolla. 
  4. Juna on turvallinen. Junassa ei tarvitse miettiä liikenneruuhkia tai vaihtelevia ajokelejä. Junalla matkustat Helsinkiin mukavasti ja turvallisesti.
  5. Juna on huomattavasti ekologisempi matkustustapa Vaasa–Helsinki-reitille, kuin auto, bussi tai lentokone.

400 kilometriä

Vaikka etäisyyttä on reippaat 400 kilometriä, taittuu matka Vaasasta Helsinkiin parhaimmillaan kolmessa ja puolessa tunnissa. Helsingistä Vaasaan lähtee arkipäivisin 12, lauantaisin 14, sunnuntaisin 13 junavuoroa.

Steissi

Helsingin päärautatieasema, eli Steissi, on Helsingin tunnetuin maamerkki.   

Arkkitehti Eliel Saarisen  1900-luvun alussa suunnittelema graniittinen asemarakennus on erityisen tunnettu kellotornistaan ja Emil Wikströmin suunnittelemista Lyhdynkantajat-patsaista, eli Kivimiehistä.  

Asemarakennus on valittu useita kertoja maailman kauneimpien rautatieasemien joukkoon.