Junalla Turusta Tampereelle

Nopea yhteys Tampereelle

Turun ja Tampereen välinen etäisyys on noin 160 kilometriä. Junalla matka taittuu jopa alle 2 tunnissa, nopeimmillaan aikaan 1:40. Turusta Tampereelle lähtee arkipäivisin 6 junavuoroa.

Kertalipulla matkaan alk. 6,70 €. Muista varata paikkasi ajoissa!

Osta junalippu Turusta Tampereelle

Lägg till

5 syytä matkustaa junalla Turusta Tampereelle

  1. Juna on nopea tapa matkustaa. Matka Turusta Tampereelle kestää nopeimmillaan vain tunnin ja 40 minuuttia. Pysähdystauotkaan eivät hidasta matkantekoa, sillä voit nauttia pullakahvit tai vaikka lounaan ravintolavaunussa.  
  2. Voit hyödyntää matka-ajan tehokkaasti työskentelyyn tai nauttia omasta ajasta uppoutuen vaikka kirjan pariin. Junamatka on omaa aikaasi, jonka voit käyttää niin kuin haluat.   
  3. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen kaukoliikenteen kertalippu. Matkustat Turusta Tampereelle alle kymmenellä eurolla.  
  4. Juna on turvallinen ja vaivaton matkustustapa. Unohda ruuhkaiset autotiet ja vaihtelevat ajokelit ja matkusta mukavasti ja turvallisesti junalla. 
  5. Juna on ekologinen vaihtoehto Turku–Tampere-reitille. Junalla matkustat lähes 0-päästöillä, kun taas saman matka autolla aiheuttaisi yli 11 kiloa hiilidioksidipäästöjä.

Suomen toiseksi vilkkain asema

Tampereen rautatieasema on Suomen toiseksi vilkkain asema Helsingin päärautatieaseman jälkeen. Tampereen kautta kulkee noin 150 junaa ja 10 000 matkustajaa joka päivä.

Suora junayhteys Turusta Tampereelle

Junat Turusta Tampereelle kulkevat Turku–Toijala-radalla. Ratayhteys rakennettiin vuonna 1876 ja se on etäisyydeltään 131 kilometriä. Turun ja Tampereen rautatieasemat rakennettiin myös samana vuonna 1876. Tampereen nykyinen vuonna 1936 rakennettu asemarakennus on suojelukohde.