Ekstra-klassens säten är högklassiga och bekväma.

Extra komfort för din resa

Gör din resa ännu bekvämare

Den lugna Ekstra-klassen, restaurangvagnens övre våning, egen kupé eller ett ledigt ställe bredvid dig – vilken typ av komfort vill du ha för din resa?

Reser du med cykel, barn, sällskapsdjur? Tåget erbjuder tjänster för många olika situationer
Bekanta dig med tjänsterna

Ekstra-klass

Jobba eller koppla av – Ekstra-klassen är tågets tysta område

Vi har förnyat alla Ekstra-klasser: de högklassiga materialen, enskilda platserna och den lugna stämningen gör resandet till en unik upplevelse. På Pendolino- och IC-tågen finns också gratis wifi och eluttag för att ladda batterier.

Läs mer
Kupéerna har bord, och dörren kan stängas.

Egen kupé på dagtåg

Det finns kupéer på alla InterCity- och Pendolino-tåg. Välj mellan en kupé för dig själv, för 2–6 personer eller en familjekupé.

Bekanta dig närmare med kupéerna

Restaurangvag­nens övre våning

Utmärkta omständigheter för en njutningsfull resa!

På restaurangvagnens övre våning kan du njuta av restaurangvagnens produkter, resa rymligt och högklassigt och njuta av de magnifika vyerna, ensam eller i grupp. Mötesrummet kan även bokas för sällskap.

Läs mer

Ledig intilliggande plats

Du får enkelt mer utrymme genom att boka en tom plats bredvid dig. Du kan boka en ledig plats på vr.fi när du köper biljetten. En tom plats är huvudsakligen förmånligare än en normal tågbiljett.

Läs mer om bokning

Ta med mellanmål och måltider till din plats

Take away från restaurangvagnen

Visste du att du kan ta med dig mat och alkoholfria drycker som du köpt i restaurangvagnen? Du kan äta i lugn och ro på din egen plats och samtidigt läsa en bok, titta på en film eller beundra landskapet.

Läs hur du beställer

Njut av e- och ljudböcker

Underhållning för resan

Vi erbjuder våra kunder en gratis 60 dagars provperiod av Nextorys ljud- och e-bokstjänst! I tjänsten kan du läsa och lyssna böcker antingen i din telefon eller surfplatta.

Lös in din förmån, Öppnas i en ny flik

VR Matkalla är ditt bästa resesällskap

Uppgradera enkelt din biljett till Ekstra klass, restaurangvagnens övre våningen, eller till och med till din egen kupé i appen VR Matkalla.

Länk till Apple App StoreLänk till Google Play