Junalla Helsingistä Ouluun

Nopea yhteys Ouluun

600 kilometrin matka Helsingistä Ouluun taittuu junalla nopeimmillaan viidessä ja puolessa tunnissa. Helsingistä Ouluun lähtee joka päivä yli 10 junavuoroa. Osa junista on käteviä auto- ja yöjunia.

Lippu istumapaikalla Ouluun maksaa alk. vain 17,90 €. Mitä aiemmin olet ostoksilla, sitä varmemmin nappaat itsellesi edullisen lipun.

Osta junalippu Helsingistä Ouluun

Lägg till

5 syytä matkustaa junalla Helsingistä Ouluun

  1. Juna on nopea. Matka Helsingistä Ouluun kestää parhaimmillaan alle 5,5 tuntia, vaikka etäisyyttä on yli 600 kilometriä. Kahvitauotkaan eivät hidasta matkantekoa, sillä voit nauttia kahvit tai vaikka lasin kuohuvaa ravintolavaunussa.
  2. Arkipäivinä Helsinki–Oulu-reitillä kulkee reilut kymmenen junavuoroa, joten löydät helposti omiin aikatauluihisi sopivan junan.
  3. Junalla matkustaessa voit hyödyntää matka-ajan tehokkaasti töiden tekoon, opiskeluun tai nauttia omasta ajasta vaikka kirjan parissa. Helsinki-Oulu välimatkalla ehdit hoitaa monta rästitehtävää ja silti aikaa jää myös rentoutumiselle.
  4. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen lippu. Matkustat Helsingistä Ouluun jopa alle kolmellakymmenellä eurolla.
  5. Juna on ekologinen vaihtoehto Helsinki–Oulu-reitille. Junat kulkevat sähköllä, josta ei synny hiilidioksidipäästöjä. Saman matkan hiilidioksidipäästöt bussilla ovat 30 kg, henkilöautolla 45 kg ja lentokoneella huimat 114 kg per matkustaja.

Tee vihreä valinta

Käyttämällä junaa matkalla Helsingistä Ouluun teet yli 40 kilon säästöt hiilidioksidipäästöissä. Tämä vastaa 18 hampurilaisen tuottamisesta syntyviä päästöjä ja pelastaa 0,9 postikortin kokoisen alueen napajäätikköä sulamiselta.

Tiesitkö vielä tätä?

Teknologiakaupunkina tunnettu Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki asukasluvultaan. Asukkaita on reilut 200 000. 

Noin 60 prosenttia maailman matkapuhelinliikenteestä käyttää teknologioita, jotka on kehitetty Oulussa. Oulua voidaan myös kutsua suomalaisen 5G:n kotikaupungiksi, sillä maamme ensimmäinen 5G-testiverkko otettiin käyttöön kaupungissa.