Gå till innehållet
Aktuellt

Vi övergår från munskyddstvång till munskyddsrekommendation på alla tåg mån den 7.3.

I och med att samhället öppnas och restriktioner avvecklas har vi beslutat att övergå från munskyddstvång till munskyddsrekommendation på alla VR:s fjärrtåg och närtåg (D, G, M, O, R, T och Z) från och med i dag, den 7 mars 2022. Vi rekommenderar fortfarande att du använder munskydd under resan.

Munskyddstvånget slopas den 7 march 2022. I och med ändringen kan passagerarna själv bestämma om de vill använda munskydd eller inte när de reser med tåg. VR rekommenderar dock fortfarande att man använder munskydd under resan. Personalen som arbetar på tågen kommer att fortsätta att använda munskydd även under munskyddsrekommendationsperioden. Munskyddstvånget kommer även att med fördröjning tas bort från VR:s resevillkor.

Du kan också få egen lugn och plats för resande på fjärrtåg genom att boka en kupé för 2–6 personer eller en tom intilliggande plats.

Mer aktuellt