Aktuellt

Ju­na­li­i­ken­ne käynnistyy Tampereen Tesomalla 16.8.

Tampereella sijaitseva Tesoman seisake aukeaa liikenteelle maanantaina 16.8. Yhteensä seisakkeella pysähtyy arkisin jopa 18 kaukojunaa ja 14 lähijunaa. Matka-aika Tampereen keskustaan on lyhimmillään alle 10 minuuttia.

Tesoman seisakkeen avautuminen parantaa merkittävästi liikkumista Tampereella ja tuo ilmastoystävällisen vaihtoehdon arjen matkoihin.

Seisakkeella alkaa liikenne aikaisin aamulla 16.8. ja ensimmäinen juna pysähtyy aamulla klo 5:42. Tesomalla pysähtyvät jatkossa sekä Porin suunnan kaukojunat että Nokian, Tampereen ja Toijalan välillä liikennöivät M-lähijunat. Matka-aika Tesoman ja Tampereen välillä on nopeimmillaan vain kahdeksan minuuttia ja Tesoman ja Nokian välillä kuusi minuuttia.

Nysse ja VR yhteistyössä

Junaliikenteessä Tampereen seudulla kelpaa sekä VR:n että Nyssen liput, joista asiakas voi valita itselleen sopivimmat. Lippuyhteistyö kattaa junaliikenteen yhteysväleillä Orivesi – Tampere, Lempäälä – Tampere, Nokia – Tampere, Tesoma – Tampere ja Tesoma – Nokia.

Nysse-lipun tulee olla voimassa kyseisellä vyöhykkeellä: Tesoma-Tampere-välille tarvitaan AB-vyöhykkeiden lippu, ja Tesoma-Nokia-välille BC-vyöhykkeiden lippu. Nysse-liput tulee leimata laitureiden lukulaitteilla ennen junaan nousua.

Tesoman seisakkeelle pääsee helposti Nysse-liikenteellä, ja Ristimäenkadulle on rakennettu myös uusi liityntäpysäköintialue. Myös alueen pyöräpysäköintiä lisätään syksyn aikana.

Mer aktuellt

Aktuellt

Fjärr­tra­fi­kens dagtåg för sensommaren och början av hösten till salu på 25.4

Fjärrtrafikens dagtåg för perioden 29.7–15.9.2024 kommer till salu på 25.4 kl. 10.00.…

Läs artikeln

Aktuellt

Banarbete påverkar tågtrafiken under våren och sommaren

Trafikledsverket utför banarbeten på flera banavsnitt under sommaren. De största trafikpåverkningarna kommer att vara på kustbanan: vi ersätter a…

Läs artikeln

Aktuellt

Sommarens banarbeten påverkar tågtrafiken

Banarbeten kan orsaka ändringar i tidtabellerna eller bussersättningar på tågrutter. Du hittar de aktuella tidtabellerna i resesökningen.…

Läs artikeln