Pariskunta vierekkäin junassa. Nainen lukee kirjaa ja mies kuuntelee musiikkia kuulokkeilla.

Förmåner för inloggade kunder

Inloggningen i VR:s tjänster garanterar dig den bästa reseupplevelsen.

Ta del av alla förmåner som inloggad

När du loggar in på våra tjänster är det enkelt att betala din tågbiljett, följa din resa och ha biljetten i säkert förvar. Du hittar alla biljetter som du har köpt på ditt konto i både vr.fi-webbtjänsten och i appen VR Matkalla. Att skapa ett VR-användarnamn är enkelt, du kan registrera dig med din e-postadress.

Logga in eller registrera dig
Appen VR Matkalla är ditt bästa resesällskap!
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play

Appen VR Matkalla hjälper dig på varje steg av din resa

Appen guidar dig genom din resa, hjälper dig med eventuella ändringar av dina resplaner och erbjuder förmåner och hjälp. När du har VR Matkalla-appen...

...hänger du med

Med appen kan du följa med din resa. Du får också information om tjänsterna på tåget, anslutningar och eventuella undantag under resan. Du kan också kontakta vår kundservice via chatten i appen.

...kan du ändra på din resa

Om dina planer ändras kan du enkelt göra ändringar i din resa. Du kan till exempel byta sittplats, uppgradera till Ekstra-klassen eller restaurangvagnens övre våning, lägga till en vän till din bokning eller till och med ändra tiden för hela resan. För vissa ändringar debiteras en avgift.

Läs mer om ändringar

...får du biljetter från dörr till dörr

Du kan köpa biljetter till lokaltrafiken i flera städer för att börja eller fortsätta din tågresa, eller dra nytta av våra partners förmåner, till exempel för en billigare taxiresa eller hyrbil.

Läs mer om resekedjor

...kan du köpa periodbiljetter

Periodbiljetter för när- och fjärrtrafiken får du endast i appen. I din telefon har du alltid biljetten med dig och kan boka sittplatser för enskilda resor i en handvändning.

Läs mer om periodbiljetten

Appen är också ditt förmånskort

Visa app, få rabatt!

För flera av restaurangvagnens delikatesser får du rabatt när du visar VR Matkalla-appen. Aktuella förmåner hittar du i appens meddelanden.

Kolla dina förmåner
Länk till Apple App StoreLänk till Google Play

Aktivera din biljett själv

När du reser i Ekstra-klass, på restaurangvagnens övre våningen, en kupé eller en sovkupé, kan du aktivera din biljett 15 min före & upp till 10 min efter avgång. När du har aktiverat din biljett i appen VR Matkalla behöver du inte vänta på konduktörens biljettkontroll.

Lägg till biljetter köpta utan inloggning i appen

Har du köpt en biljett från en annan försäljningskanal utan att logga in på ditt VR-konto? Du kan nu lägga till en biljett som köpts utan inloggning i appen. Mata bara in biljettens boknings- och referensnummer i appen så sparas biljetten där. Du kan överföra biljetter köpta från vr.fi, kundservicen, R-kiosken, biljettautomater eller konduktören till appen.

Du hittar boknings- och referensnummer på biljetten eller på kvittot som skickades till din e-post.

Följ med ditt koldioxidavtryck

I vår app hittar du information om hur mycket du har rest med tåg under året och hur mycket mindre ditt koldioxidavtryck är tack vare dina tågresor. Kolla din sammanfattning i VR Matkalla-appen!

Varför är vi inte brevvänner?

Vårt nyhetsbrev erbjuder dig intressant och nyttig post då och då, när du samtycker till marknadsföringsmeddelanden i din profil. Du kan beställa nyhetsbrevet genom att ge marknadsföringstillstånd i meddelandeinställningarna för ditt VR-konto.

Beställa restaurangvagnens läckerheter till din egen plats

Beställ från appen VR Matkalla

Du kan beställa restaurangvagnens måltider med drycker till din egen sittplats. Börja din beställning från appens hemsida och välj bland ett urval av restaurangbilens mest populära rätter.

Läs mer om beställningen

Tågbiljetterna på ett ställe

Att registrera sig är värt det!

När du är inloggad hittar du de biljetter du köpt med ditt VR-användarnamn på alla dina enheter. Det enkelt att visa tågbiljetten för konduktören i appen VR Matkalla.

Lägg till dina biljetter i Apple Wallet

Om du har en Apple-enhet kan du nu lägga till dina biljetter från VR Matkalla-appen i din Apple Wallet, vilket gör det ännu enklare att visa din biljett för konduktören.

Ladda ner appen VR Matkalla

Appen är ditt bästa resesällskap

Appen VR Matkalla står till din tjänst under hela resan.

Länk till Apple App StoreLänk till Google Play