Hyppää sisältöön

Kaukoliikenteen kertalippu

Kertalipulla matkustat mukavasti kaukojunien Eko-luokassa.

Kertalippu kaukoliikenteeseen

Kaukoliikenteen kertalipun hinta vaihtelee osto- ja matkustusajankohdan mukaan. Mitä aiemmin ostat lipun, sitä varmemmin voit saada lippusi edullisemmin!

Alennusta lipusta

Lapset, opiskelijat, eläkeläiset, sekä asevelvolliset saavat lipusta alennusta.

Tutustu alennuksiin

Kulkipa kesämatkasi minne tahansa, me viemme sinut perille

Kulkipa kesämatkasi minne tahansa, me viemme sinut perille. Kurkkaa edulliset alkaen-hintamme ja aloita matkasi jo tänään.

Helsinki – Tampere

Kertalippu
Alkaen
8,90 €
Osta lippu

Jyväskylä – Helsinki

Kertalippu
Alkaen
9,90 €
Osta lippu

Tampere – Turku

Kertalippu
Alkaen
9,70 €
Osta lippu

Helsinki – Joensuu

Kertalippu
Alkaen
22,30 €
Osta lippu

Minne haluat matkustaa?

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys
Hae matkoja

Tietoa kertalipusta

Kertalipun hinta elää matkustus- ja ostoajankohdan mukaan. Mitä aiemmin ostat lippusi, sitä varmemmin saat lippusi edullisemmalla hinnalla.

Opiskelijat, lapset (4–16 v.), eläkeläiset sekä varusmiehet ja siviilipalvelusvelvolliset saavat kertalipusta alennusta. 0–3-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa. Lue lisää alennuksista

Kun ostat kertalippusi VR Matkalla -sovelluksesta, voit liittää siihen asemasta riippuen paikallisliikenteen kertalipun.

 • Kaukoliikenteen kertalippu on voimassa lippuun merkityllä junamatkalla.
 • Jos olet ostanut lippusi kirjautuneena vr.fi:stä tai VR Matkalla -sovelluksesta, voit muuttaa lippusi matkustuspäivää ja -aikaa VR Matkalla -sovelluksessa.
 • Voit tehdä muutoksia lippuusi myös aseman lipunmyynnissä tai puhelimitse asiakastuessamme 0100 3232 (0,06 €/min + mpm/pvm, ma-pe klo 5–22 ja la-su klo 7-22).
 • Muutokset lippuun täytyy tehdä ennen junan aikataulunmukaista lähtöaikaa. Jos matkaan sisältyy junan vaihto, muutokset tulee tehdä ennen koko matkan alkua. Huomaathan, että lippuun merkittyä matkareittiä tai matkustussuuntaa ei voi muuttaa.
 • Lipun muuttaminen maksaa 5 € / lippu. Jos sinulla on esim. meno-paluulippu ja haluat muuttaa molempien suuntien ajankohtaa, peritään muutoksesta yht. 10 €. Lipunmyynnissä tehdystä muutoksesta peritään vielä yhden euron palvelumaksu.
 • Jos vaihdat lipun kalliimpaan junavuoroon, hinnan erotus peritään muutoksen yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä.
 • Lisäpalvelut (esim. paikka Ekstra-luokassa tai polkupyöräpaikka) siirtyvät saatavuuden mukaan eikä niitä hyvitetä erikseen.
 • Voit peruuttaa lippusi ennen junan lähtöä, ja saat lipustasi rahat takaisin, jos olet ostanut lipun oston yhteydessä peruutusturvan. Jos ostat lippusi VR Matkalla -sovelluksesta ja liität matkaasi HSL:n kertalipun, peruutusturva koskee ainoastaan VR:n junalippua.

Huom. Jos olet ostanut lippusi jälleenmyyjän kautta, olethan yhteydessä suoraan heihin muutoksien ja peruutusten suhteen.

Voit ostaa kaukoliikenteen kertalipun:

 • vr.fi:stä
 • VR Matkalla -sovelluksesta
 • asemien lipunmyynnistä (Helsinki, Järvenpää, Hyvinkää ja Tampere)
 • lippuautomaateista. Huomioithan, että lippuautomaatista voit ostaa kaukoliikenteen kertalipun aikaisintaan 30 päivää ennen matkaa.
 • puhelimitse asiakaspalvelustamme: 0600 41 900 (2 € / vastattu puhelu + pvm/mpm), ma–pe 5–22 ja la–su sekä arkipyhinä 7–22
 • R-kioskeilta. R-kioskilla kaukoliikenteen kertalipusta peritään 1 eur lisämaksu/lippu. Huomioithan, että R-kioskilta voit ostaa kaukoliikenteen kertalipun aikaisintaan 30 päivää ennen matkaa.
 • Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä
 • matkatoimistoista ja jälleenmyyjiltämme
 • korttimaksulla junan konduktööriltä. Junassa myytävistä lipuista peritään lisämaksu, joka on 3 € alle 76 km pituisilla matkoilla ja 7 € tätä pidemmillä matkoilla.

Saat lipun sähköpostissa tai printtilippuna. Kun ostat matkasi kirjautuneena, löydät liput aina näppärästi omista lipuistasi.

Matkusta mukavammin

Osta matkallesi hieman lisää mukavuutta varaamalla paikka Ekstra-luokasta tai InterCity-junassa ravintolavaunun yläkerrasta. 

Muutoksia suunnitelmissa?

Voit tehdä muutoksia joustavasti kaukoliikenteen kertalippuihin, varattuihin sarjalippuihin sekä autojunalippuihin.

Kaukoliikenteen kertalippujen muutokset

 • Jos olet tehnyt lippuostoksesi VR Matkalla -sovelluksessa tai sisäänkirjautuneena vr.fi:ssä, voit muuttaa matkasi ajankohtaa helposti itse sovelluksessa. Yöjunien makuu- tai autopaikkojen muutoksista voit olla yhteydessä asiakastukeemme.
 • Muutoksen tekeminen onnistuu myös soittamalla asiakastukeemme 0100 3232 (hinta 0,06 €/min + mpm/pvm), tai vierailemalla palvelupisteellämme Helsingin, Järvenpään, Hyvinkään tai Tampereen rautatieasemalla.
 • Muutosmaksu on 5 € / lippu.
 • Muutos tulee tehdä ennen junan aikataulunmukaista lähtöä.
 • Voit muuttaa matkan ajankohtaa vain myynnissä olevalle kaudelle, eli 25.3.2023 asti. Yöjunissa (muissa kuin auton sisältävissä tilauksissa), pätee sama sääntö ja ne ovat myynnissä 25.3.2023 asti.
 • Jos vaihdat lipun kalliimpaan junavuoroon, hinnan erotus peritään muutoksen yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä rahana eikä hinnanhyvityksenä.
 • Palvelupisteellä perimme aina 1 € palvelumaksun.

Kaukoliikenteen kertalipun peruuttaminen

Huom. Jos olet ostanut lippusi jälleenmyyjän kautta, olethan yhteydessä suoraan heihin.

Tutustu täällä autojunalippujen muutoksiin ja peruutuksiin.

Sarjalippu

 • Tutustu sarjalipun muutoksiin, matkan peruuttamiseen ja paikan varaamiseen sarjalipun sivuilla.

Huom. Jos sinulla on sarja- tai kausilippu Helsingin ja Turun välille, löydät lisätietoa elokuussa 2022 alkavan Turku-Kupittaa ratakatkon vaikutuksista lippuusi Turun ja Kupittaan asemien sivuilta.

Vaihto-oikeus lähijuniin

Matkaasi voi reitistä riippuen sisältyä vaihto lähijunaan pääkaupunkiseudulla. Lippuun sisältyvät lähiliikenteen junayhteydet ovat voimassa 80 minuuttia.

Lisää matkallesi peruutusturva

Mielenrauhaa matkasuunnitelmillesi

Jos olet ostanut kaukoliikenteen lippuusi peruutusturvan, saat koko junalipun hinnan takaisin, jos et syystä tai toisesta pääse matkustamaan.

Lue lisää peruutusturvasta

Jatka matkaasi HSL:n kyydissä

Sovelluksesta myös HSL:n kertaliput

Voit ostaa HSL:n kertalipun junalippusi yhteyteen, kun matkasi alkaa tai päättyy pääkaupunkiseudulle. Saat molemmat liput kätevästi yhdellä maksulla VR Matkalla -sovelluksesta. Liput löydät oston jälkeen sovelluksen Lippusi -osiosta.

Lue lisää HSL:n lipuista

Oma hytti tai tyhjä viereinen paikka

Haluatko matkustaa mukavan väljästi? Nyt voit varata 2, 4 tai 6 hengen hytin käyttöösi tai tyhjän paikan viereesi.

Lue lisää