Ajankohtaista

Uudistunut upea Ekstra-luokka

Uudistuneet Ekstra-luokan vaunut ovat nyt liikenteessä. Vaunut ovat kokeneet muodonmuutoksen, jonka myötä niiden matkustusmukavuus ja -rauhallisuus on uudella tasolla. Uudistuneelle Ekstra-luokalle ominaista on muun muassa leveämmät istuimet ja suurempi jalkatila, tilavampi ja viihtyisämpi wc sekä ääniä vaimentavat kokolattiamatot. Ekstra-luokassa lipun hintaan sisältyy aina kahvi- ja teetarjoilu sekä vesi.

Ekstra-luokkaa on kehitetty asiakastutkimuksen pohjalta, jonka vastauksissa korostui rauhallinen ympäristö, matkustusmukavuus sekä laatu. Näihin tähdättiin monilla näkyvillä muutoksilla, materiaalivalinnoilla sekä vaunun sijoittelulla; Ekstra-luokkaan ei ole läpikulkua muualta junasta. Akustiikka ja ääniä vaimentavat kokolattiamatot lisäävät rauhallisuutta. Matkustusmukavuuden takaavat tilavammat penkit ja suurempi jalkatila. Paikan voi varata myös yksittäiseltä penkkiriviltä. Ekstra-luokan lippuun sisältyy kahvi, tee ja vesi.

Ekstra-luokka tarjoaa loistavat puitteet työntekoon ja rauhalliseen matkustamiseen, ja siksi se on etenkin työmatkustajien suosiossa. Entistä sujuvamman työnteon takaamiseksi myös junan wifi-verkkoa kehitetään ja juniin saadaan tulevaisuudessa jopa viisi kertaa nopeampi yhteys. Verkkoyhteyksien uudistaminen aloitetaan alkuvuodesta 2022.

Ekstra-luokan muutoksia:

  • Leveämmät istuimet ja isompi jalkatila (IC:n Ekstra)
  • Tuolien näkösuojat kasvoille (IC:n Ekstra)
  • Ääniä vaimentavat kokolattiamatot
  • Yhden hengen rivit
  • Tilavampi ja viihtyisämpi wc (IC:n Ekstra)
  • Pistokkeet käytännöllisemmässä paikassa (IC:n Ekstra)
  • Led-valaistus (IC:n Ekstra)
  • Tyylikkäät materiaalivalinnat
  • Ekstra-luokan läpi ei ole kulkua
  • Pendolinojen Ekstra-luokassa on myös kabinetti, jonka voi erikseen varata

Voit korottaa paikkasi Ekstra-luokkaan alk. 6,90 € hintaan matkalipun oston yhteydessä, ennen matkaa tai VR Matkalla -sovelluksesta vaikka vielä matkan aikana.

Tutustu Ekstra-luokan palveluihin tarkemmin

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kaukoliikenteen päiväjunat loppukesäksi ja alkusyksyksi myyntiin 25.4.

Julkaisemme kaukoliikenteen päiväjunat ajalle 29.7.–15.9.2024 myyntiin 25.4.2024 klo 10:00.…

Lue juttu

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Turun…

Lue juttu

Ajankohtaista

Hyvinkään ja Järvenpään asemien palvelupisteet suljetaan elokuun lopussa

Asemien odotustilat palvelevat jatkossakin nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Lippuja voi jatkossa ostaa VR:n digitaalisten kanavien lisäksi mm…

Lue juttu