Ajankohtaista

Tur­val­li­suus­toi­met junassa lisääntyvät

VR suosittelee kasvomaskeja matkustajille.

VR suosittelee vahvasti matkustajilleen maskien käyttöä lähi- ja kaukoliikenteessä. Maski ei kuitenkaan ole matkustajille pakollinen, vaan matkustaa voi myös ilman. Maskien myyntiä junamatkustajille jatketaan kaukoliikenteen junissa. Suun ja nenän peittävän maskin voi ostaa 3 euron hintaan kaukoliikenteen junissa konduktööriltä, tai ennen junamatkan alkua VR:n palvelupisteiltä Helsingissä ja Tampereella.

Uuden viranomaissuosituksen mukaisesti maskeja tulee käyttää jatkossa joukkoliikenteen ruuhkatilanteissa, joissa lähikontakteja on vaikea välttää. Suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana.  

VR linjaa suosituksen koskemaan kaikkia junamatkoja lähi- ja kaukoliikenteessä. Tämä johtuu siitä, että samassa junassa voi olla matkustajia, jotka ovat lähteneet liikkeelle aivan eri puolilta Suomea. Jotta suositus olisi selkeä ja suojaisi kaikkia matkustajia mahdollisimman tehokkaasti, linjasimme suosituksen koskemaan kaikkia junamatkustajia.

Toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi maskia. Ymmärrämme myös, ettei maskin käyttö ole kaikille mahdollista esimerkiksi terveydellisistä syistä. Koska kyseessä on suositus, emme velvoita matkustajia maskin käyttöön. Konduktöörimme junissa opastavat matkustajia tarvittaessa sekä muistuttavat maskittomia matkustajia suosituksesta.

Olemme tehneet lukuisia turvallisuustoimenpiteitä, jotka parantavat matkustajien ja henkilökuntamme turvallisuutta. Voit lukea tekemistämme turvallisuustoimenpiteistä lisää osoitteesta: uusi.vr.fi/korona, Avataan uudessa välilehdessä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kesäaika alkaa su 31.3. – muutoksia aikatauluissa

Sunnuntaina 31.3. klo 03.00 siirretään kelloja normaaliajasta kesäaikaan klo 04.00. Kellojen siirto vaikuttaa muutamien junien kulkuun lauantain…

Lue juttu

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Turun…

Lue juttu

Ajankohtaista

Hyvinkään ja Järvenpään asemien palvelupisteet suljetaan elokuun lopussa

Asemien odotustilat palvelevat jatkossakin nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Lippuja voi jatkossa ostaa VR:n digitaalisten kanavien lisäksi mm…

Lue juttu