Hyppää sisältöön
Tuija Pehkonen vinkkaa suosikkikohteensa kotimaasta

Suomen lomahelmet - Tuija Pehkonen vinkkaa viisi suosikkiaan

”Mikä ihana kaupunki, en olisi uskonut!”, huudahduksia kuulee siellä täällä, eikä turhaan. Suomi on täynnä upeita helmiä, joihin todella kannattaa tutustua.

Suomi on täynnä upeita kohteita, jotka valloittavat lomailijan myös syksyllä. Syysloman reissut onnistuvat näihin lomahelmiin helposti ihan vain viikonlopun aikana ja tekemistä riittää myös koko syyslomaviikoksi. Mitäpä jos kiertäisit useamman kohteen syyslomasi aikana? Itse olen vaikuttunut erityisesti Oulusta ja Kuopiosta. Toivottavasti sinäkin saat näistä kivoja reissuvinkkejä syksyn seikkailuihin!

Iisalmi

Iisalmen tyttönä en voi olla mainitsematta Iisalmea yhtenä suosikkikohteenani. Ja tänä vuonna tämä sympaattinen paikka viettää jo 130-vuotisjuhliaan, tutustu täällä juhlavuoden tarjontaan. Pieni Pohjois-Savon helmi herää eloon yhdessä auringon kanssa ja tarjoaa leppoisan, savolaisen tunnelman lisäksi kauniin, puhtaan luonnon ulkoiluun. Juhani Ahon museo, maailman pienen ravintola Kuappi sekä vanha kunnon Olutmestarin terassi kannattaa ainakin tsekata! Ja ihan siinä vieressä Sonkajärvellä järjestetään vuosittain ne maailmankuulut Eukonkannon MM-kisat!

Tampere–Iisalmi alk. 20,60 €

Oulu

Kävin alkukesästä Oulussa, jossa olen pistäytynyt viimeksi vuosia (ei kai sentään vuosikymmeniä) sitten. Yllätyin, miten paljon nähtävää ja koettavaa Oulun alueella onkaan. Tänne pääsee tosi kätevästi raiteita pitkin ja pääkaupungista jopa autojunalla. Suurimman wau-elämyksen minussa sai aikaan Nallikarin ranta, joka ei todellakaan kalpene keski-eurooppalaisille kilpailijoilleen. Upea rantabulevardi ja Ravintola Nallikari terasseineen tarjoaa hienot mahdollisuudet raikkaaseen ja merihenkiseen lomaan Suomessa. Meidän porukka mummien ja ukkien täydentämänä yöpyi Nallikarin poijuvillassa, josta muuten lainattiin pyörät aina, kun kipaistiin kaupunkiin. Jos kaipaa majoitusta ihan keskustasta, uskallan vahvasti suositella Sokos Hotel Arinaa lapsiperheille. Meidän pikkumiestä ei olla huomioitu missään niin vimosen päälle kuin Arinassa. Hotellista löytyy mm. leikkihuone, jossa perheen pienimmät pääsevät purkamaan energiansa tai viihtymään sadepäivinä.

Helsinki–Oulu alk. 24 €

Kuopio

Iisalmen asukkina Kuopio oli minulle pitkään ”place to be”. Sinne lähdettiin shoppailemaan, rilluttelemaan, syömään hyvin, mitä milloinkin. Edelleen Kuopion tori tuntuu melkein kuin toiselta kodilta. Ehdinhän asumaankin kaupungissa yhden välivuoden verran. Kuopiossa parasta on rento, vieraanvarainen ilmapiiri, jota ei voi olla aistimatta. Pieniä, kivoja putiikkejakin löytyy sieltä täältä. Perinteisen torivisiitin ja kalakukkomaisteluiden lisäksi on suositeltava ainakin Kuopion satamaa, muikkuravintola Sampoa sekä todellista fine dining helmeä, legendaarista Musta Lammas -ravintolaa. Yöpaikoista keskustassa, ihan rautatieaseman vieressä sijaitseva Lapland Hotels Kuopio vastaa lapsiperheen tarpeisiin täydellisesti. Vähän etäämmälle haluavan valinta on tunnelmallinen Sawohouse, jossa on majoituksen lisäksi tarjolla keikkoja ja syksyllä melkoisen menevä artistikattaus! Tutustu täällä syksyn keikkoihin.

Jyväskylä–Kuopio alk. 9,70 €

Mikkeli

Mikkelistä en osaa kertoa paljon, mutta sen tiedän, että yksi Suomen todellisista helmistä sijaitsee täällä! Vaaleanpunaisessa Tertin kartanossa on tullut käytyä juomassa maailman parhaat kakkukahvit ja voin luvata, että tarjolla on myös aivan vietävän hyvä lounaspöytä. Lisäksi eksyn joka kerta ostelemaan joululahjoja paitsi läheisille myös itselleni. Paikka tarjoaa myös majoitusta ja yksi todo-listalla odottava asia on yöpyminen Tertin idyllisessä kartanohotellissa. Kuulemma ikimuistoinen kokemus!

Helsinki–Mikkeli alk. 15,70 €

Punkaharju

Saimi Hoyerin omistama Hotelli Punkaharju on Suomen vanhin valtionhotelli, jossa tunnelmaa ja tarinoita riittää. En malta olla mainitsematta todella kovatasoista ravintolaa, jonka illallisia ei ainakaan himmennä ikkunasta avautua maisema Suomen luontoon. Syksyllä Hotelli Punkaharju tarjoaa myös upeaa viihdettä ja rentoutumista erilaisten tapahtumien ja teemaviikonloppujen merkeissä, tutustu täällä syksyn upeaan tarjontaan. Ehkä kaikista eniten paikka kutsuu kuitenkin ihan vain rauhoittumaan. Täällä ollaan todellakin luonnon keskellä, pois hälinästä ja kiireestä. Mieli lepää.

Tikkurila–Punkaharju alk. 20 €

Kauniita syyshetkiä toivotellen, Tuija

Lisää luettavaa