Gå till innehållet
Du använder en föråldrad webbläsare
Vi rekommenderar de nyaste versionerna av Firefox, Chrome, Safari, Edge eller Opera.
Tåg till Ryssland

Tågbiljetter till Ryssland

Allegro till S:t Petersburg

Med Allegro reser du bekvämt och förmånligt till vackra S:t Petersburg på bara några timmar. Allegro-biljetter mellan Helsingfors och S:t Petersburg kan köpas tidigast 90 dagar före resan. Allegro stannar också i Viborg.

Tolstoi till Moskva

Tolstoi är ett nattåg som tar dig till Moskva. Även Tolstoi-biljetter säljs upp till 90 dagar i förväg. Från 56 € Helsingfors-Moskva.

Om Allegro-biljetterna

Om Tolstoi-tågbiljetter

Resedokument

För resor till Ryssland krävs visum, som kan sökas via resebyråer. Lähialuematkat erbjuder nu 10 % rabatt på visum för fritidsresor till Ryssland. Handläggningen av ansökan tar 1–2 veckor. Du behöver också ett pass som är i kraft i minst ett halvår efter resan. Även barn ska ha eget pass.

När du reser till Ryssland ska du fylla i ett migrationskort i två exemplar. Ett exemplar stämplas av gränsmyndigheterna. Behåll det under hela vistelsen i Ryssland.

Visumet ska vara i kraft när gränsen korsas. Tänk på detta särskilt när du reser med Tolstoi-tåget över natten, eftersom tåget korsar gränsen först dagen efter avgången.

Skaffa visum till Ryssland

Alla finska medborgare behöver visum för resor till Ryssland. Skaffa visum i god tid före resan.

Allegros tjänster

Allegros tjänster

Läs mer om Allegro-tågets tjänster, som gör resan till en upplevelse!

Tolstoi-tåget till Moskva

Tolstoi-tåget till Moskva

Tolstoi är det enda tåget från Helsingfors ända till Moskva. Tåget är berömt för sin utmärkta service och för den genuina stämningen.

Resor till eller från Vainikkala

Vainikkala är en internationell gränsövergång. Vid resor från Vainikkala går man genom gräns- och tullkontrollen före påstigningen. Kom till stationen minst 40 minuter före tågets avgång för att hinna med kontrollen. Grupper ska reservera 50 minuter för kontrollen.

Resor till och från Viborg

För passagerare som stiger på eller av i Viborg sker gräns- och tullkontrollen på 2:a våningen på Viborgs station. Passagerare som reser ensamma eller i små grupper ska reservera 40 minuter för kontrollen, större grupper en timme.

Visste du

Nattåg från Helsingfors till Leningrad infördes 1953. Från 1954 fortsatte nattågen via Leningrad till Moskva.

Bekvämligheter

Moskvatåget fick en barvagn år 1990. År 1995 kom salongsvagnen, det vill säga Business-klassen.