Gå till innehållet

Tågbiljetter till Ryssland

Allegro till S:t Petersburg

Allegro-trafiken är tillsvidare inställd.

Om Allegro-biljetterna

Resedokument

För resor till Ryssland krävs visum, som kan sökas via resebyråer. Lähialuematkat erbjuder nu 10 % rabatt på visum för fritidsresor till Ryssland. Handläggningen av ansökan tar 1–2 veckor. Du behöver också ett pass som är i kraft i minst ett halvår efter resan. Även barn ska ha eget pass.

När du reser till Ryssland ska du fylla i ett migrationskort i två exemplar. Ett exemplar stämplas av gränsmyndigheterna. Behåll det under hela vistelsen i Ryssland.

Visumet ska vara i kraft när gränsen korsas. Tänk på detta särskilt när du reser med Tolstoi-tåget över natten, eftersom tåget korsar gränsen först dagen efter avgången.

Skaffa visum till Ryssland

Alla finska medborgare behöver visum för resor till Ryssland. Skaffa visum i god tid före resan.

Allegro

Allegro-trafiken är tillsvidare inställd.

Allegro

Tolstoi-tåget till Moskva

Tolstoi-tåget trafikerar inte för tillfället.

Tolstoi-tåget till Moskva

Resor till eller från Vainikkala

Vainikkala är en internationell gränsövergång. Vid resor från Vainikkala går man genom gräns- och tullkontrollen före påstigningen. Kom till stationen minst 40 minuter före tågets avgång för att hinna med kontrollen. Grupper ska reservera 50 minuter för kontrollen.

Resor till och från Viborg

För passagerare som stiger på eller av i Viborg sker gräns- och tullkontrollen på 2:a våningen på Viborgs station. Passagerare som reser ensamma eller i små grupper ska reservera 40 minuter för kontrollen, större grupper en timme.