Hyppää sisältöön

Turun rautatieasema

 • Lippuautomaatti
 • WC
 • Autojunien lastaus

Turun rautatieasema

Ratapihankatu 37

20100 Turku

Näytä kartalla
Odotustila avoinna

ma–pe klo 6–21

la–su  klo 7.30–21

Lippujen myynti

 • Lippuautomaatti
 • Ei VR:n palvelupistettä

Aseman palvelut

 • WC
 • Autojunien lastaus
 • Matkatavaralokerikko

Esteettömyys

 • Avustamispalvelu asemalla
 • Korkeat laiturit, esteetön kulku matalalattiajunaan.

Tietoa aseman palveluista

Ratakatko Turussa 15.8.2022 alkaen

Lue lisää Turun ja Kupittaan välisen ratakatkon vaikutuksista täältä.

Esteettömyys asemalla

Laiturille 1 ja sisään asemalle pääsee esteettömästi rakennuksen molemmista päistä. Raiteille 2–5 käynti aseman kävelysillan puoleisesta päästä ja raiteille 5–7 käynti aseman vastakkaisesta päästä.

Avustamispalvelu asemalla

Avustamispiste sijaitsee kaupungin puolella aseman pääoven edessä. Saattoliikenne pääsee pisteen välittömään läheisyyteen. Pisteessä ei ole katosta.

Toinen avustamispiste sijaitsee 23.5.2022 alkaen väliaikaisen laiturin 017 läheisyydessä Logomon sillan sisäänkäynnin vieressä.

Varaa avustamispalvelu puhelimitse viimeistään 36 tuntia ennen matkalle lähtöä soittamalla esteettömän matkustuksen palvelunumeroon 0800 188 822 (maksuton numero, avoinna ma-pe 5-22, la-su 7-22).

Ajoneuvon lastaaminen autojunaan

Huom! Autojuna-aseman osoite on muuttunut 22.5. ja löytyy nyt osoitteesta Vaunukatu 4, Logomon lähettyviltä. Löydät tarkempia tietoja alla olevasta kartasta.

Varaa aikaa paikalle saapumiseen ja tule asemalle hyvissä ajoin ennen lastausajan alkamista. Jos VR lastaa autosi, niin saavu lastauspaikalle viimeistään 30 min ennen lastausajan alkamista.

Jos jätät auton VR:n lastattavaksi, toimita avaimet viimeistään 30 min ennen autojen lastausaikaa. Jätä avaimet asemarakennuksen oven postiluukusta laiturilla 5. Kun tulet asemahallista laiturialueelle, löydät postiluukun oikealla olevasta ovesta.

Tulosta lippusi ja liitä se avainten mukaan. Voit myös kirjoittaa lipun tiedot paperille (nimi, puhelin, lähtöpäivämäärä, juna, lähtöasema, määräasema, auton merkki ja malli sekä rekisterinumero).

Saapuneiden autojen avaimet voit noutaa Turun rautatieaseman Baguette & Co. -ravintolasta (avoinna ma-pe klo 6.30-21, la klo 7.30-21, su klo 8-21). Autokuormauksen henkilökunta on paikalla kuormausaikoina. Heidät tavoittaa puhelinnumerosta 029 434 8063 klo 8-10.30.

Aseman lähialuekartta

Turun rautatieaseman lähialuekartan (pdf) löydät Väyläviraston sivulta.

Turun asemakartta 22.5.2022 alkaen

Autonjunan lastauspaikka Turun asemalla siirtyy 22.5.2022 osoitteeseen Vaunukatu 4. Aninkaistensillan ja ja Köydenpunojankaaren kautta kulkeva ajoreitti autojuna-asemalle on merkitty karttaan punaisella viivalla. Kävelyreitti autojuna-asemalta yöjunan lähtöpaikalle kulkee Logomon sillan kautta ja se löytyy kartasta punaisella pisteviivalla.

Ratakatko Turun & Kupittaan välillä

Väylävirasto aloittaa elokuussa 2022 ratatyöt Turun ja Kupittaan välisellä rataosuudella. Ratatyön aikana junaliikenne on poikki Turun ja Kupittaan välillä, ja junat Helsingin suuntaan saapuvat ja lähtevät Turun sijasta Kupittaan asemalta. Junat Turun ja Tampereen välillä kulkevat normaalisti.

Usein kysytyt kysymykset Turun ratakatkoon liittyen

Ratatyöt aiheuttavat muutoksia Helsingin ja Turun väliseen junaliikenteeseen elokuusta 2022 alkaen. Rata Kupittaan ja Turun rautatieaseman välillä on poikki, minkä vuoksi Helsingin suunnasta Turkuun saapuvien junien pääteasema on Kupittaa. Ratakatkon aikana Helsingin ja Turun välisille yhteyksille myydään junalippuja ainoastaan Kupittaalle asti. Jos tekemäsi matkahaku (esim. Salo-Turku) ei näytä tuloksia, kokeile vaihtaa hakuusi Turun sijasta Kupittaa.

Tampereen suunnasta saapuvien ja sinne lähtevien junien osalta Turun asema on käytössä normaalisti.

Ratatyön kesto Kupittaa-Turku rataosuudella on arviolta kaksi vuotta.

Ratakatko aiheuttaa muutoksia pääasiassa sarjalippuihin Turun ja Helsingin suunnan välillä. Jos sinulla on voimassa oleva sarjalippu Turun ja Salon/Helsingin välille, voit käyttää sitä normaalisti ennen elokuussa koittavaa ratakatkon alkua. Turun ja Tampereen suunnan välisiin sarjalippuihin ei tule muutoksia.

Ratakatkon alkaessa sarjalipun käyttö muuttuu, kun Helsingin ja Turun välillä kulkevien junien pääteasema on Turun sijasta Kupittaa. Tämä vaikuttaa tarjolla oleviin junayhteyksiin ja matkan varaamiseen sarjalipulta.

Jos olet ostanut sarjalippusi vr.fi:stä tai VR Matkalla -sovelluksesta, voit muokata lippusi reittiä ja vaihtaa sarjalippuusi Turun tilalle Kupittaan aseman lähempänä ratakatkon alkua. Tämän tehtyäsi näet hakutuloksissa kaikki tarjolla olevat vuorot ja voit varata matkoja sarjalipultasi normaaliin tapaan.

Mikäli olet ostanut sarjalippusi jostain muusta myyntikanavasta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Ratakatko aiheuttaa muutoksia pääasiassa kausilippuihin Turun ja Helsingin suunnan välillä. Turun ja Tampereen suunnan välisiin kausilippuihin ei tule muutoksia. Jos sinulla on voimassa oleva kausilippu Turun ja Salon/Helsingin välille, voit käyttää sitä täysin normaalisti ennen elokuussa koittavaa ratakatkon alkua.

Ratakatkon alkaessa sarjalipun käyttöön tulee muutoksia, kun Helsingin ja Turun välillä kulkevien junien pääteasemaksi tulee Turun sijasta Kupittaa. Tällä on vaikutuksia tarjolla oleviin junayhteyksiin ja paikan varaamiseen sarjalipulta. Jos olet ostanut kausilippusi VR Matkalla -sovelluksesta, voit muokata lippusi reittiä vaihtamalla sarjalippuusi Turun tilalle Kupittaan aseman. Tämän tehtyäsi näet hakutuloksissa kaikki tarjolla olevat vuorot ja pääset varaamaan istumapaikan matkallesi normaalisti.

Mikäli olet ostanut kausilippusi jostain muusta myyntikanavasta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

 • Liikenne Tampereen ja Turun sekä Turun sataman välillä jatkuu normaalina ratakatkosta huolimatta.
 • Junat Tampereen suuntaan lähtevät Turussa raiteelta 7. Tampereen suunnasta saapuvat junat pysähtyvät joko raiteella 7 tai uudella raiteella 017, joka sijaitsee Logomon vieressä, asemalta katsoen ratapihan vastakkaisella puolella.

 • Turun seudun joukkoliikenne Föli operoi linja-autoliikennettä Turun ja Kupittaan aseman välillä.
 • Bussivuorot 32 ja 42 liikennöivät Turun Rautatieaseman ja Kupittaan Rautatieaseman välillä lähes 10 minuutin vuorovälein.
 • Bussilipun voi ostaa helposti lähimaksulla kyytiin noustessa. Kertalippujen hinnat ovat aikuisille 3,00 € ja alle 15-vuotiaille 1,50 €. Lippu on voimassa 2 tuntia.
 • Föli-liikenteessä on käytössä vain yksi vyöhyke, joten sama kertalippu kelpaa koko Fölin matkustusalueella.
 • Tutustu bussien reitteihin, aikatauluihin sekä lippuihin tarkemmin Fölin sivuilla.

Lisätietoa ratakatkosta

Löydät lisätietoa Turku–Kupittaa ratatöistä Väyläviraston nettisivuilta.

Siirry Väyläviraston sivuille

Parkkeeraa auto asemalle ja hyppää junaan

Tiesitkö, että pysäköintialue P-Logomo sijaitsee aivan Turun rautatieaseman pohjoispuolella?

Sisäänajo pysäköintialueelle tapahtuu helposti Köydenpunojankadulta. Pysäköinnin tarkemmat tiedot löydät Autoparkin sivuilta.

Navigoi pysäköintialueelle

Funkkis­asema

Turun asema otettiin käyttöön vuonna 1876. Nykyinen funktionalistinen asemarakennus on vuodelta 1940. Se rakennettiin Helsingin olympialaisia ajatellen, sillä laskettiin, että useimmat kisaturistit saapuisivat paikalle Turun sataman kautta.

Merkittävä kulttuuriympäristö

Asema-alueella on vielä paljon 1800-luvun lopun rakennuksia. Museovirasto on määrittänyt Turun rautatieaseman alueen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.