Hyppää sisältöön

Junaliput Venäjälle

Allegro-lippu Pietariin

Huom! Allegron liikennöinti on toistaiseksi keskeytetty.

Tietoa Allegro-junalipusta

 • Lapset ja ryhmät saavat alennusta junalipuista.
 • Lisäksi alennusta saavat Interrail- ja Eurail-korteilla matkustavat Allegro-matkan Suomen osuudesta. Alennuksen saa vain palveluasemien lipunmyynnistä.

Allegron liikennöinti on toistaiseksi keskeytetty. Korvaamme perutulle vuorolle ostetun Allegro-lipun hinnan kuluitta.

Peruuta lippusi ja hae korvausta soittamalla asiakastukeemme 0100 3232 (0,06 €/min + mpm/pvm, ma-pe klo 5–22 ja la-su klo 7-22) tai täyttämällä peruutuslomake.

Ostopaikat

Junalippu on ostettava ennakkoon, sillä lippuja ei myydä junassa. Allegron junalippuja voit ostaa vanhalta sivustoltamme (vain tietokoneella), palveluasemien lipunmyynnistä, asiakaspalvelustamme sekä useiden matkatoimistojen kautta.

Huomioi matkan varauksessa

Ilmoita kaikkien matkalle lähtevien matkustajien passitiedot (nimi, syntymäaika, passin numero ja kansalaisuus) junalipun oston tai varauksen yhteydessä.

Jos matkustat lemmikin kanssa, voit ostaa lipun vain palveluasemien lipunmyynnistä tai asiakaspalvelustamme. Lue lisää lemmikin kanssa matkustamisesta

Matkustusasiakirjat

Tarvitset Venäjälle matkustaessasi viisumin, jota voit hakea matkatoimistoista. Lähialuematkoilta saat nyt 10%:n alennuksen Venäjän vapaa-ajan viisumista. Viisumihakemuksen käsittely kestää 1–2 viikkoa. Lisäksi tarvitset passin, joka on voimassa vähintään puoli vuotta matkasi jälkeen. Myös lapsella on oltava oma passi.

Junassa täytetään Venäjälle matkustettaessa maahantulokortti kahtena kappaleena. Toinen, Venäjän rajaviranomaisten leimaama kappale, tulee pitää mukana koko Venäjällä oleskelun ajan.

Viisumin on oltava voimassa rajaa ylitettäessä. Tämä kannattaa huomioida erityisesti Tolstoi-junalla yön yli matkustettaessa, junan ylittäessä rajan vasta lähtöpäivää seuraavan vuorokauden aikana.

Näin hankit viisumin Venäjälle

Kaikki Suomen kansalaiset tarvitsevat Venäjälle matkustaessaan viisumin. Viisumi kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen matkaa.

 • Omatoimimatkailijalle sopii yleensä kertaviisumi.
 • Ryhmämatkalle lähtijälle ryhmäviisumi. Ryhmäviisumi myönnetään ryhmälle, jossa on vähintään 5 Suomen kansalaista.
 • Toistuvia liikematkoja varten on mahdollista anoa pidempiaikainen viisumi. Viisumin hinta riippuu siitä, mistä viisumia hakee ja kuinka pitkäksi aikaa.
 • E-viisumi ei toistaiseksi käy Allegro-junissa
 • Matkustajat eivät voi käyttää e-viisumia matkustaessaan rajan yli Allegro-junalla. Venäjän viranomaisten mukaan teknisestä valmiudesta johtuva viive on väliaikainen ja e-viisumi on tulossa myös junaliikenteeseen myöhemmin, arviolta viimeistään vuonna 2021.
 • E-viisumin laaja käyttöönotto vaatii Venäjän mukaan tarvittavan laitteiston kaikille rajanylityspaikoille. Junaliikenteessä tämä tarkoittaa Venäjän rajaviranomaisten mobiiliratkaisuja, jotka mahdollistaisivat e-viisumin tarkastuksen liikkuvassa junassa.
 • Seuraamme tilannetta ja kerromme eri kanavissamme, jos asiaan tulee muutoksia. Lisätietoa aiheesta (englanniksi). 

 • Voit hakea viisumia suomalaisen matkatoimiston kautta tai Venäjän viisumikeskuksesta Helsingissä.
 • Viisumia varten tarvitaan kutsu vastaanottavasta organisaatiosta Venäjällä. Kutsun hankinta sisältyy matkatoimiston palveluun. Voit lähettää matkatoimistoon viisumia varten tarvittavat dokumentit postitse tai käydä paikan päällä.
 • Venäjän viisumikeskuksesta viisumia haettaessa kutsu pitää hankkia itse ja se edellyttää käyntiä viisumikeskuksessa. Venäjän viisumikeskus veloittaa viisumin hintana vain viranomaismaksun. Matkatoimisto veloittaa viranomaismaksun lisäksi usein myös oman palvelumaksunsa.

Muista aina tarkistaa viisumin tietojen oikeellisuus ennen matkaa!

Kuinka kauan kestää saada viisumi?

Viisumin saaminen kestää tavallisesti noin kaksi viikkoa. Pikakäsittelymaksun maksamalla viisumin voi saada nopeammin.

Viisumihakemukseen tarvitset liitteeksi seuraavat asiakirjat:

 1. Allekirjoitettu viisumianomuslomake
 2. Passi, jonka tulee olla voimassa vielä puoli vuotta matkan jälkeen
 3. Virallinen passikuva, joka on alle puoli vuotta vanha
 4. Vakuutusyhtiön antama todistus siitä, että matkavakuutuksesi on voimassa
 5. Venäjällä myös lapsella on oltava oma passi

Viisumin on oltava voimassa rajaa ylitettäessä. Tämä kannattaa huomioida erityisesti, kun matkustat Tolstoi-junalla yön yli. Juna ylittää rajan molempiin suuntiin matkustettaessa aina vasta lähtöpäivää seuraavana päivänä. Jos juna lähtee lähtöasemalta esimerkiksi keskiviikkona, viisumin tulee olla voimassa myös torstaina.

Junassa matkalla Venäjälle täytetään ennen rajanylitystä vielä maahantulokortti kahtena kappaleena. Konduktööri tai vaununhoitaja jakaa maahantulokortit junassa. Toinen, Venäjän rajaviranomaisten leimaama kappale pitää olla mukana koko Venäjän-matkan ajan. Raja- ja tullitarkastus suoritetaan liikkuvassa junassa. Tarkastuksessa on esitettävä passi sekä viisumi.

Allegro-juna

Allegron liikennöinti on toistaiseksi keskeytetty.

Allegro-juna

Tolstoi-junalla Moskovaan

Tolstoi-junan liikennöinti on keskeytetty toistaiseksi.

Tolstoi-junalla Moskovaan

Vainikkalasta / Vainikkalaan matkustavat

Vainikkala on kansainvälinen rajanylitysasema. Vainikkalasta matkustettaessa kuljetaan raja- ja tullitarkastuksen kautta ennen junaan nousemista. Tarkastuksen vuoksi asemalla tulee olla viimeistään 40 minuuttia ennen junan lähtöä. Ryhmämatkustajien tulee varata 50 minuuttia tarkastukseen.

Viipuriin / Viipurista matkustavat

Viipuriin jäävien ja Viipurista junaan nousevien matkustajien raja- ja tullitarkastus on Viipurin aseman 2. kerroksen tarkastustilassa. Tarkastukseen on varattava aikaa yksittäisen matkustajan ja pienen ryhmän kohdalla 40 min., ison ryhmän kohdalla tunti.