Hyppää sisältöön
Käytössäsi on vanhentunut selain
Suosittelemme käyttämään Firefoxin, Chromen, Safarin, Edgen tai Operan uusimpia versioita.
Junalla Venäjälle

Junaliput Venäjälle

Allegro-lippu Pietariin

Allegro-juna tarjoaa edullisesti huippuluokan kyydit vain muutamassa tunnissa upeaan Pietariin. Allegron junaliput Helsingin ja Pietarin välille tulevat myyntiin 90 päivää ennen matkustusajankohtaa. Voit matkustaa Allegrolla myös Viipuriin.

Tolstoi-lippu Moskovaan

Tolstoi on tunnelmallinen yöjuna, joka vie sinut Moskovaan. Myös Tolstoin junaliput tulevat myyntiin 90 päivää ennen matkustusajankohtaa. Liput alk. 56 € Helsinki-Moskova.

Tietoa Allegro-junalipusta

Tietoa Tolstoi-junalipusta

Matkustusasiakirjat

Tarvitset Venäjälle matkustaessasi viisumin, jota voit hakea matkatoimistoista. Lähialuematkoilta saat nyt 10%:n alennuksen Venäjän vapaa-ajan viisumista. Viisumihakemuksen käsittely kestää 1–2 viikkoa. Lisäksi tarvitset passin, joka on voimassa vähintään puoli vuotta matkasi jälkeen. Myös lapsella on oltava oma passi.

Junassa täytetään Venäjälle matkustettaessa maahantulokortti kahtena kappaleena. Toinen, Venäjän rajaviranomaisten leimaama kappale, tulee pitää mukana koko Venäjällä oleskelun ajan.

Viisumin on oltava voimassa rajaa ylitettäessä. Tämä kannattaa huomioida erityisesti Tolstoi-junalla yön yli matkustettaessa, junan ylittäessä rajan vasta lähtöpäivää seuraavan vuorokauden aikana.

Näin hankit viisumin Venäjälle

Kaikki Suomen kansalaiset tarvitsevat Venäjälle matkustaessaan viisumin. Viisumi kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen matkaa.

Allegro-junan palvelut

Allegro-junan palvelut

Tutustu Allegron monipuolisiin palveluihin, jotka tekevät junamatkastasi elämyksen!

Tolstoi-junalla Moskovaan

Tolstoi-junalla Moskovaan

Tolstoi on ainoa juna, joka kulkee Helsingistä Moskovaan saakka. Juna on tunnettu erinomaisesta palvelusta ja aidosta venäläisen yöjunan tunnelmasta.

Vainikkalasta / Vainikkalaan matkustavat

Vainikkala on kansainvälinen rajanylitysasema. Vainikkalasta matkustettaessa kuljetaan raja- ja tullitarkastuksen kautta ennen junaan nousemista. Tarkastuksen vuoksi asemalla tulee olla viimeistään 40 minuuttia ennen junan lähtöä. Ryhmämatkustajien tulee varata 50 minuuttia tarkastukseen.

Viipuriin / Viipurista matkustavat

Viipuriin jäävien ja Viipurista junaan nousevien matkustajien raja- ja tullitarkastus on Viipurin aseman 2. kerroksen tarkastustilassa. Tarkastukseen on varattava aikaa yksittäisen matkustajan ja pienen ryhmän kohdalla 40 min., ison ryhmän kohdalla tunti.

Tiesitkö?

Yöjunaliikenne Helsingistä Leningradiin alkoi vuonna 1953. Vuonna 1954 yöjunat kulkivat Helsingistä Leningradin kautta Moskovaan.

Mukavuuksia junaan

Vuonna 1990 Moskovan junaan saatiin baarivaunu. Salonkivaunu eli business-luokka liitettiin junaan vuonna 1995.