Service

Service på stationerna

Välj station och bekanta dig med servicen där. På stationssidorna hittar du också öppettiderna, anslutningsförbindelserna och tidtabellerna för de enskilda stationerna.

Parkering

I närheten av järnvägsstationerna har reserverats parkeringsplatser för tågresenärernas bilar och cyklar på initiativ av VR eller kommunen. För rörelsehindrade har i mån av möjlighet reserverats egna parkeringsplatser.

Du kan kolla parkeringsplasterna för tågresenärernas bilar och cyklar stationsvis på järnvägsstationernas sidor. På stationssidorna hittar du uppgifter om parkeringsplatserna.
 

Internationell biljettförsäljning

Internationella tågbiljetter kan köpas på Helsingfors järnvägsstations biljettförsäljningen samt via VR Kundservice. Vi säljer:

* biljetter till Ryssland
* internationella rabattkort så som InterRail-kort

Obs! InterRail- och RailPlus-kort kan köpas från alla VR servicestationer

Förvaring av resgods

För förvaring av resgods finns det avgiftsbelagda förvaringsboxar på de större stationerna.

Du kan kolla under stationsuppgifterna om det finns förvaringsboxar samt vad förvaringen kostar på din avgångs- eller ankomststation. Kom ihåg att förvaringsboxarna finns i stationsutrymmena och kan därför användas endast under stationernas öppettider.

Hittegods

Om du har glömt kvar något på tåget eller stationen, kan du fråga efter det på Finlands Hittegodsservice på tfn 0600 41 006 (1,97€/min. + Ina).


Suomen Löytötavarapalvelu,
Backasgatan 56,
00510 Helsingfors
www.loytotavara.net

Service på tågen

VR har i sin service beaktat de olika resandekategoriernas behov. För att resandet ska löpa angenämt för alla resenärers del, har servicen utvecklats i enlighet med kundernas önskemål.

Service i Extraklassen

Med tåg går din affärsresa behändigt. Restiden kan du utnyttja genom att koppla av eller arbeta. Vagnarna har flera eluttag, mobilförstärkare och separata hytter för mobilsamtal som gör det möjligt för dig att arbeta effektivt under resan. Biljetten inkluderar kaffe och te samt dagens tidningar.

Pendolino

Pendolino-tågens tidtabeller och mångsidiga service passar bra för dig som ofta reser i arbete. Pendolino-tågen har hög standard och på dem kan du använda restiden effektivt. Det finns eluttag vid de flesta platserna, och ett särskilt utrymme för mobilsamtal gör det möjligt att utnyttja restiden effektivt. Under resan kan du även använda den trådlösa Internetförbindelsen (WLAN) som ingår i biljettpriset..

När du reser med ett sällskap med Pendolino kan du även ordna ett möte eller en liten överläggning i en separat möteskupé. Kupén rymmer upp till 7 personer, och du kan boka den för den förbindelsesträcka du vill.

Service på Pendolino

InterCity

Det finns riktigt med avgångar med de väl utrustade InterCity-tågen: på morgonen hinner du lämpligt fram till dagens första möte, och på kvällen hem i god tid. De mångsidiga utrymmena och tjänsterna på IC-tågen gör att du kan utnyttja restiden effektivt.

Det finns två typers IC-tåg: tvåvånings, rökfria IC-tåg samt IC-tåg med envånings- och tvåvåningsvagnar.

På InterCity-tågen finns det eluttag vid de flesta platserna, hytt för mobilsamtal samt förstärkt GSM-hörbarhet och WLAN (VR-junaverkko).

Service på InterCity-tågen

Biltåg och sovvagnar

När du reser längre bort, lönar det sig att köpa det behändiga Biltågpaketet. Du startar på kvällen, och följande morgon fortsätter du resan pigg och utvilad med egen bil.

I trafik finns både nya tvåvåningssovvagnar samt äldre blå sovvagnar. I de nya sovvagnarna, finns i övre våningen kupéer med egen wc och dusch samt WLAN (VR-junaverkko).

Service på Nattågen

Köp biljetter via det nätbaserade köpprogrammet för företag

Kom ihåg att logga in i köpprogrammet med ditt företags användaruppgifter. Då får ni största möjliga nytta av ert avtal.

Det nätbaserade köpprogrammet för företag ger dig

tidtabeller 24 h
tågbiljetter kl. 04–01.30

Kontaktuppgifter

Företagsförsäljning
0600 19955
må-fr kl. 7–20
1,99 € / besvarat samtal +lna

Gruppförsäljning
0600 19009
må-fr kl. 9–16
1,99 € / besvarat samtal +lna
ryhmamyynti@vr.fi

Samarbetsavtal
må-fr kl. 8 - 17
yrityssopimus@vr.fi

Fakturering för företag
0307 26595
må-fr kl. 8 - 17
teema.laskutus@vr.fi