Låt dig bli betagen av sommaren i Ylläs!

Låt dig bli betagen och överraskas av sommaren i Ylläs! Utflyktsmöjligheterna i Pallas-Ylläs nationalpark och servicen i byarna Äkäslompolo och Ylläsjärvi erbjuder en oförglömlig semester kryddad med lappländsk exotik.

 

Vandra och plocka bär, cykla och besök närliggande byar, ro och fiska i fjällbäckarna, klättra eller njut av en gondoltur till toppen, besök de 150 djuren på husdjursgården, utmana familjen i en tävling på frisbeegolfbanan eller tävla med mikrobilar. Njut också av den goda närproducerade maten och midnattssolen samt de många sommarevenemangen i Ylläs.

Mer information: Ylläs.fi

Närmaste tågstation finns i Kolari

Du tar dig till Ylläs genom att först resa till Kolari med tåg och därifrån cirka 35 kilometer till Ylläs. Det går busstransporter mellan Kolari och Ylläs.

Du hittar enklast tidtabellerna för busstransporterna från järnvägsstationen på Matkahuoltos webbplats.

Lägg till en studerande, barn, senior ...

Närmaste tågstation finns i Kolari

I sovvagn på nattåg

I en sovvagn kan du resa bekvämt mellan söder och norr över natten, antingen i en modern sovvagn i två våningar eller i en traditionell blå sovvagn.

Resa i sovvagn

Till Lappland med BilTåget

En del nattåg har biltransportvagnar så du kan ta med dig bilen på tåget och köpa ett förmånligt BilTåg-paket om du vill. På nattågen kan du resa med sittplats eller i en sovvagn.

Resa med BilTåg