Ladda ner VR Matkalla

Den nya appen är din reskompis på när- och fjärrtåg.

I VR Matkalla -appen kan du köpa enkelbiljetter till både när- och fjärrtrafiken samt välja platserna åt ditt resesällskap på vagnkartan. Vi lägger ständigt till nya funktioner och förbättringar till appen, och du kan läsa mer om dem här!

Tågbiljetter på mobilen

VR Matkalla -appen

VR Matkalla är vår nya mobilapp, som vi utvecklar stegvis utifrån våra kunders önskemål. På sidan uudistuu.vr.fi/sv berättar vi mer om utvecklingen.

Ladda ner den nya appen:

 

 

Apparna VR Mobiili och VR Lähijunat

Om du reser med serie- eller periodbiljetter, kan du använda dem i apparna VR Mobiili och VR Lähijunat. Dessa är gamla mobilappar som fungerar vid sidan om den nya VR Matkalla appen, tills alla biljettyper och tjänster finns i de nya digitala kanalerna.

I VR Mobiili kan du köpa fjärrtrafikens enkelbiljetter samt boka plats för fjärrtrafikens seriebiljetter. I VR Lähijunat-appen kan du söka tidtabeller samt köpa enkel-, serie- och periodbiljetter till närtrafiken i riktining Lahtis och Riihimäki. Det här gäller R-, T-, D- och Z-tågen.

Återkommande frågor

Vad är en favoritresa?

Veturi-kunder har möjlighet att spara rutter som de använder ofta som favoritresor. Då erbjuder systemet dem först i samband med ett köp. I mobilshopen kan man även spara sin favoritplatstyp (t.ex. plats i arbetskupé).

Är köpet skyddat?

Det är säkert att köpa biljetter i mobilshopen. Under transaktionen används en skyddad anslutning.

Hur levereras enkelbiljetten till mobilen?

Så fort man har köpt en enkelbiljett syns den i mobilapplikationens mapp Egna biljetter.

Kan en biljett som köpts i mobilshopen ombokas eller avbokas?

Tågbiljetterna kan ombokas eller avbokas enligt omboknings- och avbokningsreglerna för varje biljett. Det är inte möjligt för alla biljetter.

Visa alla