Resesökning

I webbshopen kan du söka efter tidtabeller, jämföra priser och köpa tågbiljetter. Webbshopen är öppen varje dag kl. 4.00-1.30. Tidtabeller kan sökas också när webbshopen är stängd.

Gruppering av stationerna

Om du väljer en stationsgrupp, till exempel ’Helsingfors alla’, syns tidtabellerna och priserna för stationerna i stationsgruppen. Om du vill kan du byta val av station i rullmenyn. Tidtabells- och prisinformationen ändras beroende på vad du väljer.

Du kan också ange eventuell bytestid, tågtyp och service på tågen och söka förbindelser på basis av olika önskemål så som längre bytestid eller olika service. Öppna menyn genom att klicka på rubriken med grå bakgrund.

Resesökning

Webbshopen visar först de avgångar som bäst motsvarar sökvillkoren. På kundernas begäran har vi ökat antalet sökresultat avsevärt. De sista resultaten som visas laddas långsammare och syns inte alltid direkt. Vid behov får du fram informationen om en viss avgång genom att klicka på den.
 
I kolumnen Spara visas det billigaste priset för den aktuella avgången. Det kan vara priset för en Förköpt biljett eller priset för en rabatterad biljett om det priset är förmånligare. Om det finns två olika erbjudanden för den aktuella avgången, visas det billigaste alternativet. Ett erbjudandepris visas endast om det finns rabatterade biljetter för den aktuella avgången. Om antalet rabatterade biljetter har varit begränsat och de alla sålts slut visas inget erbjudandepris.
 
Om det finns ett Veturi-erbjudande för den aktuella avgången visas Veturi-priset i sin egen kolumn även om du inte är medlem eller inloggad. Genom att klicka på Veturi-priset öppnas ett fält där du kan gå med eller logga in i Veturi. Efter att du blivit medlem eller loggat in kan du köpa biljetten för Veturi-priset.

På varje sida i webbshopen syns på högra kanten Mina val. Under Mina val syns uppgifterna för din bokning: förbindelsesträcka, passagerare, biljettyp och pris. Om du redan valt tågbiljetterna hittar du information om dem på sidans högra kant.

Inrikes tågbiljetter kan köpas ett år före avresa (obs! Förköpta biljetter 60-3 dygn före avresa), men platsbokningen kan göras tidigast två månader före avresa. Om du köper din biljett tidigare än två månader före avresa ska du senare lösa ut din sitt-/sovplats på biljettförsäljningen på stationen med hjälp av ditt bokningsnummer. Som registrerad kund kan du också lösa ut en plats i webbshopen när det är mindre än två månader kvar till avresan.

Tågbiljetter för trafiken mellan Finland och Ryssland kan köpas tidigast 60 dygn före avresa.

Om du känner till en kampanjkod, skriv in den i det reserverade fältet.

Uppe på högra kanten av sidan syns en ruta där information om dina val samlas. Där kan du i varje skede av köpet kontrollera dina egna val.

Tågbiljetterna levereras inom en kort tid på det valda sättet (som pdf-fil, sms till mobilen eller e-postmeddelande). Om biljettleveransen dröjs, ta kontakt med webbshopens support, tfn 0307 20903.

Tågbiljetter för inrikes fjärrtrafik och för trafiken mellan Finland och Ryssland

Du hittar tågbiljetter för inrikes fjärrtrafik och för trafiken mellan Finland och Ryssland genom att i sökningen ange avgångsstation och destination.

 • Ange tidpunkt för resa, antal passagerare och välj om du vill resa med sittplats eller sovplats eller i sovkupé.
 • Märk att Förköpta biljetter och Familjebiljetter endast kan köpas med sittplats.
 • Passagerargrupper som har rätt till rabatt finns i rullgardinsmenyn. Rabatterna har beaktats i priset på biljetten. Rätten till rabatt ska alltid intygas i tåget (t.ex. studerande, pensionärer). Obs! ISIC-kort och andra internationella studiekort berättigar inte till studeranderabatt.
 • Om resenärerna uppfyller förutsättningarna för familjebiljett eller gruppbiljett erbjuder webbshopen de förmånligare biljetterna i fråga. Gruppbiljetterna som köps i webbshopen förutsätter en grupp på 6-10 personer.

Familjebiljetter

Med familjebiljett reser ett barn i åldern 6-16 år gratis med sittplats i sällskap av en vuxen. Om resenärerna uppfyller förutsättningarna för familjebiljett erbjuder webbshopen de förmånligare biljetterna i fråga.

Du kan köpa familjebiljett

 • som en förmånlig Förköpt biljett 60-7 dygn före resan. Du ser priset under punkten Familj i kolumnen Förköpt biljett. En förköpt biljett kan varken ombokas eller avbokas.
 • som en Vanlig biljett, då syns resans pris under punkten Familj i kolumnen Vanlig biljett. En vanlig biljett kan ombokas senast 24 h efter att tåget avgått och avbokas före resan.

Duo-bussbiljetter och bussar till Helsingfors-Vanda flygplats

Du kan i webbshopen köpa Duo-bussbiljetter som innehåller både tågresan och följande bussförbindelse med Pohjolan Liikenne:

 • Duo-biljetter i Nyland för följande sträckor: Helsingfors-Borgå-Lovisa samt Helsingfors-Veikkola-Nummela-Muijala-Perttilä-Lojo-Virkby
 • Duo-biljetter i sydöstra Finland för lokalbussförbindelserna i Kotka, Imatra och Nyslott.

Du kan köpa Nylands Duo-biljetter genom att i resesökfälten ange någon av de ovannämnda orterna som ankomststation. Genom att köpa en Duo-biljett får du bussförbindelsen till ett förmånligare pris.

Duo-biljetter i sydöstra Finland för lokalbussförbindelserna i Kotka, Imatra och Nyslott kan väljas under Platser och tjänster. Bussförbindelsen kostar då alltid 2 euro.

Du kan också i samband med tågbiljettköpet köpa en HRT:s bussbiljett från Helsingfors centralstation eller Dickursby järnvägsstation till flygplatsen. Bussarnas avgångstider har anpassats enligt tågens tidtabeller. Välj då i sökrutan Helsingfors-Vanda flygplats som ändstation.

BilTåg-paket

Genom att öppna sidan om BilTåg-paket kan du kontrollera BilTågens tidtabeller, priser samt köpa BilTåg-paket. BilTåg-paketet innehåller tågresan och sovplatser för 1-6 personer samt biltransporten.

Välj i rullgardinsmenyn sträckan du vill åka. Du kan välja bland de stationer mellan vilka BilTågen åker. Ange tidpunkten för resan och antalet passagerare.

Bilarnas lastningsplatser

Alla nattågen till Rovaniemi och Kolari avgår från Helsingfors järnvägsstation. Bilarna lastas ombord på Böle BilTåg-station och resenärerna kan stiga på tåget i antingen Böle eller Helsingfors.

Kolla bilarnas lastningsplatser på kartan.

Läs mera om BilTåg-paket.

Om du vill köpa transport av motorcykel eller -kälke, ta kontakt med biljettförsäljningen på stationen.

Serie- och periodbiljetter

I VR:s webbshop kan du

 • köpa seriebiljetter för 10 och 30 resor inom fjärrtrafiken och för 10 resor inom närtrafikens område.
 • köpa periodbiljetter för fjärrtrafiken eller närtrafikens område. Biljettens giltighetstid kan variera mellan 14-365 dygn.
 • göra en gratis platsbokning om du reser med seriebiljett.

Läs mera om seriebiljetter inom fjärrtrafiken och seriebiljetter inom närtrafiken.

Platsbokning till seriebiljett

Om du vill kan du boka en avgiftsfri sittplats när du reser med seriebiljett.

 • Ange seriebiljettens bokningsnummer i fältet som reserverats för det.
 • Ange antalet platser du behöver.
 • Välj i vilken riktning du vill åka.

Du kan samtidigt välja sittplats för både tur- och returresan. Ange datum och tidpunkt för din resa/dina resor.

Registrering och inloggning

Genom att registrera dig blir du medlem i kundprogrammet Veturi. Då blir det lättare att göra uppköp i webbshopen eftersom uppgifterna du angett tidigare finns sparade i webbshopen. Du får bl.a. följande förmåner:

 • du är bland de första som får information om nya tjänster och erbjudanden
 • du kan delta i utvecklande av våra tjänster
 • du får resetips och förmåner

Läs mera om kundprogrammet Veturi. 

Du får den största nyttan genom att alltid använda kundnumret då du handlar biljetter via VR.