Välkommen till Rovaniemi

Jultomtens hemstad är full av sevärdheter och aktiviteter på sommaren också

Man kan lätt ta sig runt Rovaniemis sevärdheter till fots och de friluftsmöjligheter som Lapplands natur erbjuder börjar precis utanför centrum.
 

Den livliga gågatan och det affärscentrum som breder ut sig kring den är full av tjänster: tre köpcentrum och specialaffärer samt ett mångsidigt café- och restaurangutbud garanterar att alla trivs. Familjens minsta trivs i Angry Birds-lekparken och ett stenkast från centrum ligger Ounaskoski simstrand där alla kan plumsa i Kemi älv.

Bara ett par kilometer från Rovaniemi centrum finns Ounasvaara friluftsområde. Där kan man ge sig ut på äventyr längs stigar i skogen till fots eller på terrängcykel, och det är inte ovanligt att man stöter på renar även på sommaren. Toppen av Ounasvaara är också ett bra ställe att beundra midnattsolen från.

Rovaniemi sommarpass – allt med ett pass!

Det bästa sättet att uppleva allt det viktigaste Rovaniemi har att erbjuda på sommaren är att köpa ett Sommarpass (Kesäpassi): I priset på 169 euro ingår inträde till åtta ställen för hela familjen (två vuxna och barn under 18 år). Om man inte har någon egen bil kan man ta bussen ”Joulupukin lentojoukot” som tar hela gänget gratis från ett ställe till ett annat.
I Ranua djurpark får man lära känna alla slags djur och Ounasvaara sommarrodelbana har hisnande kurvor. I fritidscentret Santasport finns Lappset Funpark som är full av aktiviteter och under samma tak finns ett äventyrsbad som passar alla som trivs i vatten.

I Jultomtens kammare får man träffa Jultomten varje dag året runt och i SantaPark, där Jultomten bor, får hela familjen vara med om juliga äventyr även mitt i sommaren. Det arktiska vetenskapscentret, museet Arktikum och vetenskapscentret Pilke som ligger bredvid lär besökare i alla åldrar något nytt.

 

Läs mer om Rovaniemis Sommarpass: www.rovaniemenkesapassi.fi

 

Osta Kesäpassi verkosta!

Koko perheen passilla koet Lapin satumaisen kesän Rovaniemellä.
1 perhe + 1 hinta = 7 kohdetta!
Lägg till en studerande, barn, senior ...

I sovvagn på nattåg

I en sovvagn kan du resa bekvämt mellan söder och norr över natten, antingen i en modern sovvagn i två våningar eller i en traditionell blå sovvagn.

Resa i sovvagn

Till Lappland med BilTåget

En del nattåg har biltransportvagnar så du kan ta med dig bilen på tåget och köpa ett förmånligt BilTåg-paket om du vill. På nattågen kan du resa med sittplats eller i en sovvagn.

Resa med BilTåg