Välkommen till Rovaniemi

Jultomtens hemstad är full av sevärdheter och aktiviteter också på sommaren

Man kan lätt ta sig runt Rovaniemis sevärdheter till fots och de friluftsmöjligheter som Lapplands natur erbjuder börjar precis utanför centrum.
 

Den livliga gågatan och det affärscentrum som breder ut sig kring den är full av tjänster: tre köpcentrum och specialaffärer samt ett mångsidigt café- och restaurangutbud garanterar att alla trivs. Familjens minsta trivs i Angry Birds-lekparken och ett stenkast från centrum ligger Ounaskoski simstrand där alla kan plumsa i Kemi älv.

Bara ett par kilometer från Rovaniemi centrum finns Ounasvaara friluftsområde. Där kan man ge sig ut på äventyr längs stigar i skogen till fots eller på terrängcykel, och det är inte ovanligt att man stöter på renar även på sommaren. Toppen av Ounasvaara är också ett bra ställe att beundra midnattsolen från.

Lägg till en studerande, barn, senior ...

I sovvagn på nattåg

I en sovvagn kan du resa bekvämt mellan söder och norr över natten, antingen i en modern sovvagn i två våningar eller i en traditionell blå sovvagn.

Resa i sovvagn

Till Lappland med BilTåget

En del nattåg har biltransportvagnar så du kan ta med dig bilen på tåget och köpa ett förmånligt BilTåg-paket om du vill. På nattågen kan du resa med sittplats eller i en sovvagn.

Resa med BilTåg