Sparbiljett

Sparbiljetten är alltid det förmånligaste alternativet. Det finns endast ett begränsat antal Sparbiljetter och inga rabatter beviljas på biljettens pris. Sparbiljetten passar utmärkt för dig som flexibelt kan välja tidpunkten för resan. Du kan boka om biljetten för fem euro och köpa Avbokningsskydd i samband med biljetten för 10 euro.
 


En Sparbiljett gäller den dag och på det tåg som anges på biljetten. På Sparbiljetten beviljas inga rabatter.


Sparbiljetten kan mot en avgift ändras före tågets avgång och den kan avbokas, om man i samband med biljettköpet har köpt Avbokningsskydd.


En funktionshindrad som reser med Sparbiljett är berättigad att avgiftsfritt ta med sig en assistent på resan om man i samband med biljettköpet löser ut en avgiftsfri assistentbiljett åt assistenten. Resenärer med funktionshinder

Res bekvämt

Du kan öka reskomforten genom att till din Sparbiljett köpa en plats i Extra-klassen eller i DuettoPlus-restaurangvagnens övre våning. Priset på platsen beror på sträckan.

 

Biljettvillkor

Priser

Se exempel på Sparbiljettpriser. En serviceavgift på 1 euro/biljett läggs till på biljetter köpta i stationernas biljettförsäljning och R-kiosken.

Köpställe

Sparbiljetten kan köpas i VR Mobil, webbshopen, stationernas biljettförsäljning, biljettautomater, per telefon i VR Kundservice, R-kioskerna, i resebyråerna och hos VR:s återförsäljare/Matkahuoltos försäljningsställen och ombud (se närmare).

Betalning

VR Mobil, webbshop, biljettautomat och tågets konduktör: Sparbiljett betalas i samband med bokningen.

Leveranssätt

Utskrift från automat eller biljettförsäljningen på en station, som e-post eller som sms till mobil.

Ombokning

Sparbiljetten kan bokas om före resans början mot en ombokningsavgift på 5 euro/ändring/person. Du kan ändra avgångsdatum eller -tid (inte förbindelsesträcka eller riktning). Ombokning kan göras på stationer med biljettförsäljning eller per telefon via VR Kundsupport tfn 0800 166 888 (mån–sön kl. 7–22, avgiftsfritt). Ifall biljetten byts ut till en dyrare tågtur, uppbärs prisskillnaden i samband med ombokningen. Skillnaden till en billigare tågbiljett ersätts inte.

Avbokning

Du kan avboka Sparbiljetten före tågresan om du vid biljettköpet köpt Avbokningsskydd för 10 euro. Du kan även köpa Avbokningsskyddet i samband med ombokningen. Du får tillbaka priset på biljetten i stationernas biljettförsäljning eller i VR Kundservice. I R-kioskerna endast för biljetter köpta i en R-kiosk. Läs mer om avbokningsskyddet

 

Lägg till en studerande, barn, senior ...

Det lönar sig att logga in i Veturi

När du köper som inloggad i Veturi under tiden 15.1–14.3.2018 kan du få en resesedel för nya resor!

Läs mer om resesedel

 

Återkommande frågor

Varför visas endast en del sträckor i priskalendern?

För tillfället kan du söka priser endast för de populäraste sträckorna. Vi utvecklar tjänsten för att i fortsättningen täcka flera sträckor.

Kan en barnresa med en vuxenbiljett?

En barn kan resa med en giltig vuxenbiljett, även med en seriebiljett för vuxna. I detta fall ersätts inte prisskillnaden mellan en barnbiljett och en vuxenbiljett.

Varför hittar jag inte Veturi-erbjudandet i webbshopen?

Erbjudanden som är riktade till Veturi-kunder kan endast inloggade Veturi-medlemmar se. Kontrollera också när erbjudandet är i kraft. Fast erbjudandet fortfarande skulle vara i kraft kan det begränsade antalet rabatterade platser på de avgångar som erbjudandet gäller redan vara slutsålda. Se andra avgångstider.

Vad är en favoritresa?

Veturi-kunder har möjlighet att spara rutter som de använder ofta som favoritresor. Då erbjuder systemet dem först i samband med ett köp. I mobilshopen kan man även spara sin favoritplatstyp (t.ex. plats i arbetskupé).

Visa alla