Sparbiljetten är alltid förmånligast

Sparbiljetten passar utmärkt för dig som flexibelt kan välja tidpunkten för resan. Ju tidigare du köper desto säkrare får du det förmånligaste alternativet, Sparbiljetten. Det finns Sparbiljetter till varje rutt, men endast ett begränsat antal. Till skolornas semestersäsong finns det ett ökat antal, så nu finns det flera goda orsaker att åka på hemester och utforska Finland!

Prisexempel:

Helsingfors - Tammerfors 8,90 €
Helsingfors - Åbo 8,90 €
Vasa - Tammerfors 13,30 €
Vasa - Helsingfors 22,20 €
 

Sök resa, kolla priset och boka din biljett här:

Lägg till en studerande, barn, senior ...


En Sparbiljett gäller den dag och på det tåg som anges på biljetten. På Sparbiljetten beviljas inga extra rabatter för barn, studerande eller pensionär.


Du kan boka om Sparbiljetten före tågets avgång för fem euro och du kan avboka biljetten om du köpt Avbokningsskydd i samband med biljetten för 10 euro.


En funktionshindrad som reser med Sparbiljett är berättigad att avgiftsfritt ta med sig en assistent på resan. Då ska man i samband med biljettköpet lösa ut en avgiftsfri assistentbiljett åt assistenten. Resenärer med funktionshinder

Res bekvämt

Du kan öka bekvämligheten på resan genom att till din Sparbiljett köpa en plats i Extra-klassen (5-17 €) eller i restaurangvagnens övre våning (3-11 €). Priset varierar beroende på resans längd.

Fortsätter din resa inom huvudstadsregionen?

Din tågbiljett inkluderar ett byte i huvudstadsregionen om du valt din destination bland lokaltrafikens stationer. Då inkluderar din biljett en 80 minuters bytestid.

Res med samma biljett till till exempel flygplatsen. Välj Helsingfors flygplats till din destination då du köper biljetten och byt långdistanståget till lokaltåg i Dickursby, Böle eller Helsingfors

Biljettvillkor

Priser

Sparbiljetten är alltid det förmånligaste alternatviet och priserna varierar beroende på rutten. Priserna ser du i webbshopen. En serviceavgift på 1 euro/biljett läggs till på biljetter köpta i stationernas biljettförsäljning och R-kiosken.

Köpställe

Sparbiljetten kan köpas i mobilappen VR Mobil, i webbshopen vr.fi, på stationernas biljettförsäljning, i biljettautomater, per telefon i VR kundservice, i R-kioskerna, i resebyråerna och hos VR:s återförsäljare/Matkahuoltos försäljningsställen och ombud (se närmare).

Betalning

VR Mobil, webbshop, biljettautomat och tågets konduktör: Sparbiljett betalas i samband med bokningen.

Leveranssätt

Utskrift från biljettförsäljningen på en station, som e-post eller som sms till mobil.

Ombokning

Sparbiljetten kan bokas om före resans början mot en ombokningsavgift på 5 euro/ändring/person. Du kan ändra avgångsdatum eller -tid (inte förbindelsesträcka eller riktning).

Ombokning kan göras på stationer med biljettförsäljning eller per telefon via VR Kundsupport tfn 0800 166 888 (mån–sön kl. 7–22, avgiftsfritt). Vänligen notera att en 1 euro avgift tar plats i tilläg till andra möjliga avgifter på stationers biljettförsäljning. Ifall biljetten byts ut till en dyrare tågtur, uppbärs prisskillnaden i samband med ombokningen. Skillnaden till en billigare tågbiljett ersätts inte.

Avbokning

Du kan avboka Sparbiljetten före tågresan om du i samband med biljettköpet köpt Avbokningsskydd för 10 euro. Du kan även köpa Avbokningsskyddet i samband med ombokningen. Du får tillbaka priset på biljetten i stationernas biljettförsäljning eller i VR Kundservice. I R-kioskerna endast för biljetter köpta i en R-kiosk. Läs mer om avbokningsskyddet

 

Återkommande frågor

Varför hittar jag inte Veturi-erbjudandet i webbshopen?

Erbjudanden som är riktade till Veturi-kunder kan endast inloggade Veturi-medlemmar se. Kontrollera också när erbjudandet är i kraft. Fast erbjudandet fortfarande skulle vara i kraft kan det begränsade antalet rabatterade platser på de avgångar som erbjudandet gäller redan vara slutsålda. Se andra avgångstider.

Vad är en favoritresa?

Veturi-kunder har möjlighet att spara rutter som de använder ofta som favoritresor. Då erbjuder systemet dem först i samband med ett köp. I mobilshopen kan man även spara sin favoritplatstyp (t.ex. plats i arbetskupé).

När kan man köpa biljetter i webbshopen?

Tågbiljetter kan köpas i webbshopen alla veckodagar kl. 2.45-3.00.

Kan man röka på tågen?

Man får inte röka på tågen, alla VR:s tåg är rökfria.

Visa alla