Salla – in the middle of nowhere

 
I Salla får du uppleva ödemarken precis sådan som du alltid har drömt om att den ska vara. Drömresmålet för alla som tycker om att röra sig i naturen erbjuder över 300 km märkta vandringsleder och flera terrängcykelleder i varierande landskap. Oulanka nationalpark, årets utflyktsmål Karhunkierros (Björnrundan) och Tuntsa ödemarksområde i Norra Salla är fina utflyktsmål.
 

Under ledning av lokala guider kan du ta en paddeltur till Oulanka nationalpark, vandra till toppen av ett fjäll i midnattssolens sken, åka genom ödemarken på en fyrhjuling eller bekanta dig med den lokala renskötarkulturen i Salla renpark. Du kan fördjupa dig i Sallas växlande historia på äkta slagfält från vinterkriget eller på krigsmuseet Sallan Sota- ja Jälleenrakennusajan museo. På frisbeegolfbanan på Sallatunturis sluttningar som färdigställdes förra sommaren kan du ha skoj med din familj eller dina vänner.

När du kommer till Salla kan du glömma vardagsstressen, lämna pannbandet hemma och njuta av lugnet och stillheten i ödemarken i fulla drag!

 

Närmaste tågstation finns i Kemijärvi

Du tar dig till Salla genom att ta tåg till Kemijärvi. Mellan Kemijärvi och Sallatunturi går det bussar dagligen utom på helgdagar.

Tidtabeller: www.matkahuolto.fi

 

Lägg till en studerande, barn, senior ...

Närmaste tågstationen finns i Kemijärvi

I sovvagn på nattåg

I en sovvagn kan du resa bekvämt mellan söder och norr över natten, antingen i en modern sovvagn i två våningar eller i en traditionell blå sovvagn.

Resa i sovvagn

Till Lappland med BilTåget

En del nattåg har biltransportvagnar så du kan ta med dig bilen på tåget och köpa ett förmånligt BilTåg-paket om du vill. På nattågen kan du resa med sittplats eller i en sovvagn.

Resa med BilTåg