Rysslands tidtabeller

Allegro-tågets tidtabeller till S:t Petersburg

Alla tåg mellan Finland och Ryssland inställs tillsvidare.
 
Allegro har fyra avgångar dagligen från både Helsingfors och S:t Petersburg.
 
NB: Allegro-tåget stannar i Böle station från 29.3.2020.
 

Allegro biljetter säljs 90 dagar före avgång. Allegro-biljetter är också flexibla – man kan ändra eller avboka biljetterna 6 timmar före avgång. Priset för ändringar och avbokningar är 10 € / passagerare.

 

 

Tidtabellerna för Tolstoi till Moskva

Tolstoi har en avgång per dygn från både Helsingfors och Moskva. Med tåget kan man åka från Finland till Viborg, S:t Petersburg, Tver och Moskva. Tolstoi trafikerar från måndag till fredag samt på söndagar. Observera att Tolstoi inte avgår på lördagar, bortsett från vissa undantag. Märk att en tågbiljett till Ryssland kan köpas tidigast 90 dygn före resan.

Köpp biljetter till Ryssland

Lägg till en studerande, barn, senior ...

 

Allegro™ är ett registrerat varumärke.

E-visumet införs ännu inte på Allegro

Observera att det inte är möjligt att med ett elektroniskt visum resa med Allegro-tåg till Ryssland eftersom Rysslands beslut om e-visum inte gäller gränskontrollstationerna i Viborg och på Finlandsstationen i S:t Petersburg. 

ABC för Rysslandsresor

Är du för första gången på väg till S:t Petersburg för att uppleva världens bästa konstmuséer, teatrar och konserter eller njuta av fantastiska restauranger, shoppingmöjligheter och nattliv?

Gör det lättare att planera din resa och bekanta dig med

Tågresandets ABC

Kontrollera passuppgifterna på din biljett noggrant

På tågen mellan Finland och Ryssland kontrollerar konduktören att tågbiljetten är giltig utgående från de passuppgifter som matats in i systemet på förhand. Passuppgifterna skickas även till gräns- och tullmyndigheterna i förväg.

Obs. Om någon uppgift, till exempel resenärens namn eller födelsedatum, har skrivits fel har konduktören eller vagnskötaren rätt att inte låta resenären komma ombord på tåget.

Tidtabeller för tågtrafiken i Ryssland

Tidtabellerna för tågtrafiken i Ryssland hittar du via Ryska järnvägars tidtabellssökning. VR svarar inte för uppgifternas riktighet.

eng.rzd.ru »

Med Allegro till S:t Petersburg

Med Allegro reser du snabbt och bekvämt till S:t Petersburg. Det finns en hel del saker att besöka och se i S:t Petersburg. Vi har samlat tips för din resa till S:t Petersburg.

S:t Petersburg -tips

Obs! Importera inte vildsvinskött till Finland

Det förekommer afrikansk svinpest (ASF) nära EU:s gränser särskilt i Ryssland, Vitryssland och Ukraina. Sjukdomen smittar inte människan, men om den sprids till Finland kan den äventyra den finländska svinköttsproduktionen.

Det finns skäl att undvika jaktresor. Import av alla köttprodukter från Ryssland, Vitryssland och Ukraina är förbjudet.

Läs mer om afrikansk svinpest

Kom till Vainikkala i tid

Om du reser från Vainikkala ska du före du stiger på tåget gå via gräns- och tullkontrollen. Därför ska enskilda resenärer som åker med Tolstoi vara på stationen senast 40 minuter och gruppresenärer senast 50 minuter före tågets avgång från Vainikkala.

Resenärer till/från Viborg

De som stiger av eller på tåget i Viborg går igenom tullkontrollen på andra våningen på Viborg station.

För enskilda passagerare och små grupper ska man reservera 40 minuter för kontrollen, för en stor grupp ska man reservera en timme.