Ruka – i hjärtat av Kuusamo

De perfekta semesteringredienserna består av stora äventyr och trevliga stunder med nära och kära.  I Kuusamo finns det massor att göra och uppleva för hela familjen. Du kan njuta av den förtrollande naturen till exempel genom att vandra, fiska, forsränna, paddla eller terrängcykla.

 

Ruka med sin högklassiga service är ett bra centrum för en aktiv sommarsemester. Allt man behöver finns på gångavstånd, inklusive en frisbeegolfbana som börjar i Ruka, en panoramahiss och en sommarrodelbana som bjuder på hisnande fart. Hos oss är vädret bara en fråga om hur man ska klä sig, men om det behövs kan hela familjen söka sig inomhus och till exempel bowla, bada eller besöka Angry Birds Activity Park.

Från Ruka är det inte långt till de fina lederna i Oulanka nationalpark, till exempel de unika forslandskapen längs Pieni Karhunkierros (Lilla Björnrundan) eller Kiutaköngäs. Karhunkierros (Björnrundan) i Oulanka nationalpark är 82 kilometer lång och utsågs till årets utflyktsmål 2014 – definitivt en led som är värd att besöka alltså! Praktiska dagsutflykter och längre vandringsrutter hittar man även i Riisitunturi nationalpark och runt om i Kuusamo.

Nära Kuusamo centrum finns också en helt ny golfbana med 18 hål som skäligen har kallats en av Finlands finaste banor.

Allt on sommaren i Ruka ock Kuusamo: www.ruka.fi!

Närmaste tågstationerna finns i Rovaniemi och Uleåborg

Du tar dig till Ruka genom att ta tåget till Rovaniemi eller Uleåborg och därifrån kommer du till Kuusamo och Ruka både med buss och med BilTåget. Man kan också resa till Ruka med BilTåget från Kemijärvi.

Du hittar enklast tidtabellerna för busstransporterna från järnvägsstationerna på Matkahuoltso webbplats.

Lägg till en studerande, barn, senior ...

Närmaste tågstationerna finns i Uleåborg och Rovaniemi

I sovvagn på nattåg

I en sovvagn kan du resa bekvämt mellan söder och norr över natten, antingen i en modern sovvagn i två våningar eller i en traditionell blå sovvagn.

Resa i sovvagn

Till Lappland med BilTåget

En del nattåg har biltransportvagnar så du kan ta med dig bilen på tåget och köpa ett förmånligt BilTåg-paket om du vill. På nattågen kan du resa med sittplats eller i en sovvagn.

Resa med BilTåg