Bekanta dig med miljonstaden Moskva

Miljonstaden Moskva
 
Det är nästan obligatoriskt att besöka Röda torget vid Kremlmuren, Vasilijkatedralen bredvid samt Lenins mausoleum, som inte ser så pampigt ut med sina granitvägar, men som är desto mer imponerande på insidan. 

 

Boka biljetter i tid om du vill se en balett på Bolsjojteatern!

Restaurangutbudet i Moskva är förvånasvärt stort. Utöver det internationella köket finns det många restauranger som värnar om den ryska mattraditionen. Det grusiska köket bjuder till exempel på en smakupplevelse som är väl värd att prova på. Flera etniska restauranger bjuder på levande musik eller dansföreställningar. Tack vare de många caféerna, barerna och nattklubbarna behöver kvällen inte sluta så tidigt: många ställen är öppna dygnet runt till och med.

Det moderna Moskva är också ett shoppingparadis. Antalet köpcentrum har eskalerat under de senaste åren. Förutom det berömda GUM-köpcentret kan man handla i många andra moderna köpcentrum. Traditionella föremål och hantverk hittar man på torgen i Moskva, till exempel kan man på den berömda Izmajlovimarknaden köpa träarbeten, linne och rysk kristall.

Mer information om attraktioner i Moskva (på engelska): Moscow – Must See Sites

 

Köp en tågbiljett till Moskva

Lägg till en studerande, barn, senior ...