Välkommen till Pyhä

Pyhä ligger vid Pyhä-Luosto nationalpark dit passionerade skidåkare har vallfärdat sedan 60-talet. Pyhä med sina vackra dalar och hisnande fjällandskap har mycket att erbjuda såväl sommar som vinter. Pyhä charmar naturmänniskor året runt.
 

Det är lätt att ta sig till Pyhä med tåg. De närmaste järnvägsstationerna finns i Kemijärvi och Rovaniemi, och därifrån finns det bussförbindelser till Pyhä året om.  Biltåget är ett lätt sätt att resa med familjen. Om du ännu inte har några planer för sommaresemestern eller ruskatiden får du några bra skäl att komma till Pyhä här!

Pyhä-Luosto nationalpark

Nationalparkerna är Finlands naturs skattkammare. En av de bästa: Pyhä-Luosto nationalpark ligger i Pyhä-Luosto mellan riksväg 4 och 5, mitt i vackraste Lappland.  

Naturumet Naava i Pyhä är ett utmärkt ställe att börja sin utflykt i nationalparken. På Naava får du aktuell information om förhållandena i terrängen och samtidigt kan du bekanta dig med naturen och kulturhistorien på utställningen.

Panoramahissen i Pyhä

På sommaren kan man ta sig upp på fjälltoppen och beundra landskapen som öppnar sig genom att ta stolhissen som rymmer två personer. På toppen serverar restaurangen Tsokka våfflor som smälter i munnen. Man kan ta hissen ner eller gå till fots längs vägen.

Frisbeegolfbanan i Pyhä

Frisbeegolfbanan med 18 hål ligger nära familjebackarna och är en mångsidig bana på flera nivåer med hål på 60–240 m avstånd. Frisbeegolf har snabbt utvecklats till en hobby för hela familjen och är en populär sommaraktivitet. Det är gratis att använda golfbanan, välkommen!

www.pyha.fi

ski.pyha.fi

Närmaste tågstation finns i Rovaniemi och Kemijärvi

Du tar dig till Pyhä-Luosto genom att ta tåg till Rovaniemi eller Kemijärvi. Se tidtabeller för bussar: Matkahuolto.fi

Lägg till en studerande, barn, senior ...

Närmaste tågstationerna finns i Kemijärvi och Rovaniemi

I sovvagn på nattåg

I en sovvagn kan du resa bekvämt mellan söder och norr över natten, antingen i en modern sovvagn i två våningar eller i en traditionell blå sovvagn.

Resa i sovvagn

Till Lappland med BilTåget

En del nattåg har biltransportvagnar så du kan ta med dig bilen på tåget och köpa ett förmånligt BilTåg-paket om du vill. På nattågen kan du resa med sittplats eller i en sovvagn.

Resa med BilTåg