Välkommen till Luosto!

Luosto ligger cirka 90 minuters bilfärd från Rovaniemi. Luosto är känt för sina torrakor, vackra landskap och norrsken. Det är lätt att ta sig till Luosto med tåg. Närmaste järnvägsstation finns i Rovaniemi och därifrån går det bussar till Luosto året om.  Biltåget är ett lätt sätt att resa med familjen.
 

Om du ännu inte har några planer för sommarsemestern eller ruskatiden får du några bra skäl att komma till Luosto här!

Pyhä-Luosto nationalpark

Pyhä-Luosto nationalpark är speciellt känd för sin 35 km långa fjällkedja med 12 toppar som är en lämning efter en av de äldsta bergskedjorna i världen. Det finns bra möjligheter till dagsutflykter eller kortare vandringar i nationalparken under alla årstider. Man kan börja bekanta sig med nationalparken på informationstavlan i aulan på Lapland Hotel Luostotunturi eller i naturumet Naava i Pyhä.

Lampivaara ametistgruva

Alldeles i närheten av Luosto fjällcentrum ligger Europas enda aktiva ametistgruva. Lampivaara ametistgruva torde vara bland de enda ädelstensgruvorna i världen som tar emot besökare. Gruvan på fjälltoppen leder dig in i stenarnas fascinerande värld. Du får höra historier som berättats under årtusenden och får gräva fram en egen lyckoametist att ta med dig hem.

Lapland Hotel Luostotunturis Ametistspa

I hotellets Ametistspa är det varmt oavsett väder. De välgörande vågorna och de olika massagepunkterna i den ripformade multibassängen samt bubbelpoolen i ametistgrottan för med sig tropisk värme till fjällen. I bastuavdelningen finns en finsk och en turkisk bastu.

www.luosto.fi

Närmaste tågstation finns i Rovaniemi

Du tar dig till Luosto genom att ta tåg till Rovaniemi. Mellan Rovaniemi och Luosto går det bussar dagligen.
Tidtabeller: www.matkahuolto.fi.

 
Lägg till en studerande, barn, senior ...

Närmaste tågstation finns i Rovaniemi

Till Lappland med BilTåget

En del nattåg har biltransportvagnar så du kan ta med dig bilen på tåget och köpa ett förmånligt BilTåg-paket om du vill. På nattågen kan du resa med sittplats eller i en sovvagn.

Resa med BilTåg

I sovvagn på nattåg

I en sovvagn kan du resa bekvämt mellan söder och norr över natten, antingen i en modern sovvagn i två våningar eller i en traditionell blå sovvagn.

Resa i sovvagn