Lastningsplatserna för BilTågens biltransportvagnar

Bilen följer lätt med på BilTåget när du reser från söder till norr eller tvärtom. Bilen kan lastas på biltransportvagnen på följande stationer: Helsingfors, Tammerfors, Åbo, Uleåborg, Rovaniemi, Kemijärvi och Kolari.

 

BilTåg-stationen i Böle

Lastningsplatsen för biltransportvagnar i Helsingfors flyttade till Böle. Du kan kolla körrutten till lastnings- och lossningsplatsen i den bifogade kartan.

Nycklarna till bilar som lämnas för lastning och biltransports följebrev biljetten lämnas till personalen eller i postlådan som finns på väggen till stationsbyggnaden.

  • Den nya lastningsplatsen ligger på adressen Lokvägen 9, 00240 Helsingfors.
  • Körrutten från Lokvägen till lastningsplatsen är utmärkt.
  • Gåvägen från Böle station till BilTåg-stationen är 300-400 meter.
  • Om du vill kan du med närtåg resa gratis mellan Helsingfors och Böle.

Obs. Lokvägen som leder till biltågstationen i Böle kommer att vara avstängd på södra sidan om stationen fr.o.m. 6.7.2015. Till lastningsstället kommer man endast från norra sidan.

Obs. Vagnarna i BilTågen som anländer från norr lossas från det övriga tåget före Böle och flyttas till lossningsplatsen. Kom ihåg att stiga av tåget i Böle för att hämta bilen!

lastningsplats

 

 

BilTågens lastningsplats: Tammerfors

Adress: Rautatienkatu 21, 33100 Tammerfors

Billastningsplatsen ligger norr om järnvägsstationen på adressen Rautatienkatu 23, 33100 Tammerfors. Kör från stationen till lastningsplatsen längs Rautatienkatu, sväng till höger till Rongankatu.

Parkeringen för bilar som ska lastas ligger utanför byggnaden på perrongens sida, på ett särskilt utmärkt område.

Om du lämnar din bil för att lastas av VR ska du föra bilnyckeln till plattformskontoret på plattform ett.
Om du lämnar bilen vid lastningsplatsen i Tammerfors, bör du avhämta ett parkeringstillstånd i kontoret i stationsbyggnadens södra ände. Parkerinstillståndet bör placeras på en synlig plats i vindrutan.

AutoJuna Tammerfors

 

BilTågens lastningsplats: Åbo

Adress: Ratapihankatu 37, 20100 Åbo

Nycklarna till bilar som VR ska lasta ska föras till biljettförsäljningen.

När biljettförsäljningen är stängd, lämnas nycklarna till bilar som ska lastas av VR i postlådan som finns under taket vid spår fem (vid dörren under taket i gångbrons ända).

Nycklarna till bilar som anlänt under lördagar och söndagar kan avhämtas från bilvagnens avlastningsplats eller från Avecras Baguette inne på stationen.

AutoJuna Åbo

 

BilTågens lastningsplats: Uleåborg

Adress: Ratakatu 6, 90100 Uleåborg

Lastningsplatsen för bilvagnarna ligger på adressen Ratakatu 6, 90100 Uleåborg.

Nycklarna till bilar som VR ska lasta, ska senast 30 minuter innan lastningstiden föras till biljettförsäljningen eller R-kiosken om biljettförsäljningen är stängd. Tillsammans med nycklarna ska även biljetter eller registernummer, datum och tåguppgifter överlåtas. På motsvarande sätt kan nycklarna avhämtas i biljettförsäljningen under dess öppettider, annars i R-kiosken. Under lastningstiden ska man höra sig för om nycklarna på nummer 040 86 45 122.

AutoJuna Uleåborg

 

BilTågens lastningsplats: Rovaniemi

Adress: Ratakatu 3, 96100 Rovaniemi

Nycklarna till bilar som kommit med biltåg lämnas över till kunderna må-sö kl. 08.00-15.00 på nummer 040 5278869.

Bilnycklarna till bilar som VR ska lasta lämnas i nyckellådan i stationhallen senast 30 minuter innan den på biljetten nämnda lastiningstiden börjar.Under biltransportvagnens lastningtid kan nycklarna levereras till lastningsplatsen och ges direkt åt VR:s personal.

AutoJuna Rovaniemi

 

BilTågens lastningsplats: Kemijärvi

Adress: Asematie 4, 98120 Kemijärvi

Lastningsplatsen för bilvagnarna ligger söder om järnvägsstationen.

Nycklarna till bilar som VR ska lasta ska lämnas i lådan i stationshallen senast 30 minuter före lastningstiden börjar eller föras till VR:s personal på lastningsplatsen under lastningstiden.

Nycklarna till bilar som anländer på biltåg utlämnas från måndag till söndag kl 9.15-15.00, tel. 040 8647 775.

Biltågresandets ABC

AutoJuna Kemijärvi

 

BilTågens lastningsplats: Kolari

Adress: Asematie 7, 95900 Kolari

Lastningsplatsen för bilvagnarna ligger norr om järnvägsstationen.

Nycklarna till bilarna som lämnas för lastning kan lämnas i postlådan för nycklar. Fråga VR:s personal på lastplatsen efter nycklarna till bilar som anlänt.

AutoJuna Kolari

Lokvägen avstängd på södra sidan om biltågstationen

Lokvägen som leder till biltågstationen i Böle kommer att vara avstängd på södra sidan om stationen fr.o.m. 6.7.2015. Till lastningsstället kommer man endast från norra sidan.

Området runt Böle station förnyas helt i samband med att YIT bygger det nya Tripla-centret. Under de närmaste åren kommer byggplatserna att påverka hur man rör sig på området runt Böle station.

BilTåg-paketen

BilTåg-paket kan köpas på alla biljettförsäljningsställen, också i webbshopen. Se till att du anger bilens rätta uppgifter då du köper biljett.

Anländ till lastningsplatsen inom utsatt lastningstid.