Närtrafikens ruttkarta

Närtrafikområdet består av HRT-området och VR:s närtrafikområde. Tågen inom VR:s närtrafik trafikerar från Helsingfors till Lahtis och Tammerfors. På denna sida hittar du närtrafikens ruttkarta, som visar hållplatserna och de olika delarna i området.
 

 

Huvudstadsregionens närtrafik fr.o.m. 1.1.2018

Den 1 januari 2018 ansluter Tusby och Sjundeå sig till HRT-området, vilket innebär att man i fortsättningen reser till Sjundeå samt Jokela, som ligger i Tusby, med HRT:s biljett.

Träskända hör till VR:s närtrafikområde, men ligger mitt i HRT-området. För att resandet ska vara så enkelt som möjligt kan du från och med den 1 januari 2018 resa mellan Träskända och stationerna i HRT-området med både HRT:s och VR:s biljetter. Detta gäller Haarajoki, Saunakallio, Ainola och Träskända stationer. Observera dock att du behöver en tågbiljett till VR:s närtrafik när du reser mellan Träskända och de övriga stationerna i VR:s närtrafikområde.

Vilken biljett behöver man?

  • När man reser inom HRT-området behöver man HRT:s biljett.

  • När man reser inom VR:s område behöver man VR:s biljett.

  • När man reser mellan HRT-området och VR:s stationer behöver man VR:s biljett.

  • När man reser mellan HRT-området och stationerna i Träskända behöver man antingen VR:s eller HRT:s biljett.

  • När man reser mellan stationerna i Träskända behöver man antingen VR:s eller HRT:s biljett.

 

Tidtabellssökning

Du kan söka tidtabeller för inrikestrafik genom att välja avgångs- eller bestämmelsestation samt tidtabellens giltighetstid.

Bekanta dig med tidtabellssökningen här