Tåg och vagnar


Pendolino

Pendolino-tågen är snabbtåg avsedda för trafiken mellan de största städerna. De har de bästa trafikeringstiderna och gör färre stopp än de övriga tågen. I tågen finns  både Eko- och Exstraklassvagnar.

InterCity

Tågen är i trafik mellan städer och stora bosättningscentra och de erbjuder affärs- och uppdragsresenärer en möjlighet att utnyttja restiden effektivt. Man har även beaktat de specialbehov familjer, rörelsehindrade, allergiker och resande med sällskapsdjur har. I tågen finns både Eko- och Extraklassvagnar.

Expresståg

Expresstågen är de traditionella, av blå vagnar bestående tågen, som trafikerar långa avstånd och sträckor mellan tätorter i södra Finland. Tillsammans med InterCity-tågen bildar de basutbudet inom VR:s tågtrafik.

Natt- och biltåg

Natt- och biltågen erbjuder möjlighet att resa över en natt genom Finland, från ena ändan till den andra. I de flesta nattåg är det även möjligt att transportera bilar och man kan fortsätta bilresan pigg på morgonen. Nattågen består av sovvagnar, sittvagnar, restaurangvagn samt eventuellt av bilvagnar.

Regionaltåg

Regionaltågen är lokdragna tåg, elmotortåg eller rälsbussar, och de stannar även på mindre stationer. Deras service varierar enligt vangarna i tåget; se varje tågens service i tidtabellen.

Allegro

Med Allegro reser du bekvämt. Tåget är rymligt, inredningen är tidlös och stilig och servicen är mångsidig. I Allegro Bistro kan du njuta av smakupplevelser från det finländska och ryska köket i en angenäm miljö.

Tolstoi

I Tolstoi-tåget finns bekväma sovvagnar  och en skild högt utrustad business-vagn. I restaurangvagnen, kan man avnjuta maträtter som tillretts enligt ryskt recept samt drycker.

Närtåg

I huvudstadsregionens närtrafik finns nya Flirt-stadståg som Helsingforsregionens Vagnpark Ab har beställt, nya stadståg med låggolv samt äldre elmotortåg. Service för resenärer med funktionshinder finns endast i nya tåg.