Tågresandets ABC

I Tågresandets ABC finns information om tågresor inom närtrafiken i huvudstadsregionen, resor med Allegro och Tolstoi till Ryssland samt med natt- och BilTåg norrut eller söderut. Det är lätt och smidigt att resa med tåg!
 

Till Ryssland med Allegro och Tolstoi

Allegro tar dig snabbt och förmånligt från Helsingfors till S:t Petersburg på 3,5 timme. Med Tolstoi reser du bekvämt till Moskva över natten.

I sovvagn på nattåg

I en sovvagn kan du resa bekvämt  mellan söder och norr över natten, antingen i en modern sovvagn i två våningar eller i en traditionell blå sovvagn.

Till Lappland med BilTåg

Med BilTåget reser du bekvämt norrut eller på motsvarande sätt söderut över natten. När du kommer fram på morgonen är du utvilad och kan fortsätta till ditt resmål.

Med närtåg i huvudstadsregionen

Inom närtrafiken i huvudstadsregionen reser man inom HRT-området eller VR:s närtrafikområde. Bekanta dig med områdena och tågbiljetterna som används där i Närtrafikens ABC.

Oj nej. De erbjudanden du sökte hittades inte. Se alla erbjudanden och tips.

 

Allegro™ är ett registrerat varumärke.

Återkommande frågor

Hur köper jag ett bilpaket i webbshopen?

När du anger bilens höjd i systemet, se till att en eventuell skidbox är medräknad. Om det är mer än 60 dygn kvar till resan får du en bokningsbekräftelse för den. Om du är registrerad kund hittar du tågbiljetterna under Egna uppgifter i webbshopen när det är mindre än 60 dygn kvar till resan, annars får du dem vid biljettförsäljningen på en station med service eller genom att ringa till VR Kundservice, tfn 0600 41 901. Om det är färre än 60 dygn kvar till resan får du tågbiljetterna direkt i samband med köpet. Bilpaket skickas inte till mobilen.

Hur gör man i webbshopen för att inkludera barn i bilpaketet?

Barn som är 10 år eller yngre reser gratis på nattåg tillsammans med sin förälder i samma sovkupé om man inte köper en egen sovplats åt barnet. (obs! ett barn med en vuxen/säng). Tågbiljetter som berättigar till gratis resa för barn får man vid biljettförsäljningen på stationer med service och per telefon till VR Kundservice. 11–16 år gamla barn har en egen sovplats när de reser i en sovvagn. När man väljer passagerare räknas de med i antalet vuxna.  

Varför kan jag inte välja en bestämd plats på tåget från Ryssland tillbaka till Finland?

När det gäller tågresor från Ryssland till Finland söker webbshopen platsuppgifterna i systemet för Rysslands järnvägar. För tillfället kan kunderna inte själva välja plats på tågen från Ryssland.

I hur god tid kan man köpa ett bilpaket?

Vr.fi meddelar åt dig när bilpaketet för det valda datumet kan köpas. Webbshopen meddelar också ifall tidtabellerna för den valda tidpunkten inte ännu är publicerade. För de mest populära säsongerna meddelar vi skilt på vr.fi samt i Veturi-nyhetsbrev då biljetterna kommer till försäljning.

Visa alla

Tåg till Ryssland

Med Allegro tar du dig snabbt och bekvämt till S:t Petersburg och med Tolstoi-tåget till Moskva. Du kommer väl ihåg att skaffa visum i god tid innan resan? Tågbiljetterna kan du enkelt köpa i webbshopen.

Se ABC för Rysslandsresor